Experis Ciber benoemt Rick Haas tot Head of Resources

  Algemene informatie

  Naam: Rick Haas
  Nieuwe functie: Head of Resources Experis Ciber
  Vorige functie: Directeur Teradata Benelux


  Rick Haas is per 1 juli benoemd tot Head of Resources bij IT-dienstverlener Experis Ciber. Hij gaat zich richten op competentieontwikkeling van de consultants en de resourceverdeling binnen projecten rondom veranderprocessen en digitale transformaties.

  De snel veranderende markt dwingt steeds meer bedrijven tot innovatie en digitale transformatie. Enerzijds zoeken bedrijven naar verandering, vernieuwing en verbetering van de klantervaring. Anderzijds zijn stabiliteit en continuïteit noodzakelijke businessvoorwaarden. Die verschillende belangen vragen om IT-oplossingen die aan beide behoeften kunnen voldoen.

  Experis Ciber richt zich daarom steeds meer op het juist inzetten van IT-middelen voor het realiseren van businessdoelstellingen. Het ‘bimodal IT’-model vormt daarbij een belangrijk uitgangspunt.

  Naast het aanbieden van een robuuste basis met SAP, OpenText en Microsoft realiseert de IT-dienstverlener wendbaarheid met no-code- en low-codeoplossingen. Het integreren en orkestreren van beide omgevingen tot succesvolle klantoplossingen behoren tot de kernactiviteiten. Experis Ciber wil vanuit een stevige basis in de ‘core IT’ en ervaring met innovatie- en verandertrajecten klanten zo goed mogelijk faciliteren.

  Technologie en kennis samenbrengen
  Het is mede de taak van Haas deze flexibele markt- en IT-benadering zo goed mogelijk vorm te geven. Als Head of Resources is hij verantwoordelijk voor het samenbrengen van de juiste kennis en technologie binnen klantprojecten. Haas kan daarbij bogen op een ruime ervaring binnen de IT-dienstverlening en veranderprocessen binnen bedrijven. Hij bekleedde onder meer 12 jaar lang managementfuncties bij Fujitsu Services en was daarna 11 jaar werkzaam in het managementteam bij Ricoh. Voor zijn start bij Experis Ciber was hij bijna 2 jaar werkzaam als directeur bij Teradata Benelux.

  “Vanuit mijn ervaring met veranderprocessen en dienstverlening wil ik onze klanten helpen bij hun digitale transformatie en hun migratie naar een wendbare IT-architectuur”, zegt Haas. “En dat vanuit de basis die ze de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Die visie wil ik binnen Experis Ciber verder integreren, zodat we van daaruit kunnen groeien.”

  “Rick is de juiste persoon om onze nieuwe marktbenadering tot een succes te maken”, zegt Tim Cobben, algemeen directeur Experis Ciber. “Haas heeft een brede ervaring in het aansturen van consultancyteams binnen de IT-wereld. Daarnaast is hij ook bewezen succesvol als aanjager van veranderingen en transformatietrajecten binnen bedrijven.”