Commvault benoemt nieuwe VP EMEA voor verdere Europese expansie

  Algemene informatie

  Naam: Marco Fanizzi
  Nieuwe functie: VP EMEA Commvault
  Vorige functie: VP Enterprise Sales Dell Technologies


  Commvault, leverancier van zakelijke software voor gegevensbeheer in de cloud en op locatie, heeft Marco Fanizzi per direct aangesteld als Vice President voor de regio EMEA. Fanizzi is verantwoordelijk voor het realiseren van de groeidoelstellingen van Commvault voor de ruim 70 markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

  Fanizzi beschikt over ruim 30 jaar ervaring in de industrie van bedrijfsgegevens. Hij was actief in diverse regio’s en sectoren. Fanizzi bekleedde diverse senior managementfuncties bij Dell Technologies, waaronder Vice President en Managing Director van Italy. Bij Veritas/Symantec zorgde hij voor een consistente omzetstroom door hechte banden aan te gaan met kanaalpartners en klanten.

  Uitbreiding EMEA-regio
  “Ik heb er het volste vertrouwen in dat Marco’s uitgebreide ervaring, en met name in de financiële en enterprise sector, zal bijdragen aan een verdere groei van onze reeds uitgebreide aanwezigheid in de regio EMEA. We beschikken over een managementteam van wereldformaat en hebben een duidelijk doel voor ogen: vereenvoudigen, innoveren en resultaten boeken. Marco heeft dit altijd gedaan door de behoeften van partners en klanten voorop te stellen en ik weet zeker dat hij dat in zijn nieuwe functie opnieuw gaat doen”, zegt Riccardo Di Blasio, de chief revenue officer van Commvault.

  “Commvault is door diverse onafhankelijke partijen aangemerkt als technologisch marktleider. Maar het is meer dan dat. Ik merk dat ons management een compleet nieuwe markt creëert met oplossingen die processen voor storage en databeheer naadloos combineren. Dit zijn gedurfde, innovatieve stappen voor een leverancier, en we moeten ervoor zorgen dat al onze gebruikers in de regio EMEA hiervan op de hoogte zijn. Mijn eerste prioriteit is dan ook om te vernemen van onze klanten en partners wat hun behoeften zijn op het gebied van datamanagement, zodat wij in deze behoeften kunnen voorzien met onze geavanceerde oplossingen”, zegt Marco Fanizzi.

  Recente aanstellingen
  De aanstelling van Fanizzi volgt na een reeks van recente benoemingen bij Commvault. Zo stelde het bedrijf Riccardo Di Blasio aan als chief revenue officer en Anthony Faustini als vice president Global Accounts. Daarnaast werd David Boyle benoemd tot vice president Sales Americas en Mercer Rowe tot vice president worldwide Channels & Alliances.

  Commvault nam onlangs Hedvig over, een specialist in software defined storage (SDS). Ook introduceerde het bedrijf Metallic, een SaaS-oplossing voor databeheer en gegevensbescherming. Metallic is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en wordt op termijn wereldwijd gelanceerd.