Candid Wüest VP Cyber Protection Research Acronis

  Algemene informatie

  Naam: Candid Wüest
  Nieuwe functie: VP Cyber Protection Research Acronis
  Vorige functie: Sr. Principal Threat Researcher Symantec


  Acronis, leverancier van cyberbescherming, heeft Candid Wüest aangesteld als vice president Cyber Protection Research. Wüest is in deze functie verantwoordelijk voor het bespoedigen van het onderzoek naar de laatste dreigingstrends en nieuwe beveiligingsmethoden. Hiermee speelt hij een belangrijke rol bij de continue doorontwikkeling van Acronis’ cyberbescherming-oplossingen.

  Wüest zal tevens dienstdoen als technical lead van de Acronis Cyber Protection Operation Centers (CPOC) in de regio EMEA. Daarbij stuurt hij het onderzoek naar nieuwe cyberdreigingen aan en bepaalt hij de strategie van het Security Response-team. Wüest en zijn team gaan daarnaast malware-trends analyseren om de klanten en productontwikkelingsteams van Acronis van passende aanbevelingen te voorzien. Deze aanbevelingen worden meegenomen bij de ontwikkeling van nieuwe productfunctionaliteit. Acronis gaat onder leiding van Wüest de functionaliteit van de producten en diensten verder uitbreiden in aansluiting op de ‘five vectors of cyber protection’: de veiligheid , toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming van alle data, applicaties en systemen (SAPAS).

  “Wüest brengt ijzersterke leiderschapskwaliteiten en een schat aan ervaring op het gebied van cybersecurity naar ons Cyber Protection-team. Hij begrijpt security door en door. Zijn diepgaande kennis zal een significante bijdrage leveren aan onze producten en een toekomstgerichte dienstverlening naar onze wereldwijde klanten bewerkstelligen. Onder leiding van Wüest zullen we ons team en wereldwijde leiderschap op het gebied van cyberbescherming verder uitbreiden”, zegt Serguei “SB” Beloussov, oprichter en CEO van Acronis.

  Wüest heeft de afgelopen 20 jaar uitgebreide ervaring op het gebied van IT-beveiliging opgedaan. Voordat hij bij Acronis in dienst trad, was hij lead threat researcher bij het wereldwijde Symantec Security Response-team. In zijn functie daarvoor analyseerde hij computervirussen voor het Symantec Anti-Malware Lab in Dublin. Wüest bekleedde daarnaast strategische functies binnen het Global Security Analyzing Lab van IBM Research in Rüschlikon. Hij heeft een Master-diploma in informatica van het Zwitserse Federal Institute of Technology (ETH).