Eugene Bergen Henegouwen President EMEA Equinix

  Algemene informatie

  Naam: Eugene Bergen Henegouwen
  Nieuwe functie: President EMEA Equinix
  Vorige functie: VP Sales EMEA Equinix


  Interconnectie en datacenter-aanbieder Equinix heeft Eugene Bergen Henegouwen (59) benoemd tot President EMEA.

  In deze rol geeft hij leiding aan alle Country Managing Directors in de EMEA-regio. Ook krijgt hij de leiding over de afdelingen Corporate Development en Business Development.

  Hij volgt Eric Schwartz op die sinds 2008 de functie van President EMEA bekleedde. Schwartz is nu benoemd tot Chief Strategy and Development Officer. In deze rol wordt hij verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie, corporate development, business development, vastgoed, kapitaalplanning en hyperscale-initiatieven binnen Equinix.

  Bergen Henegouwen werkt sinds 2013 voor Equinix als Senior Vice President of Sales voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). In de afgelopen zes jaar is de omzet van Equinix in deze regio verdrievoudigd. Hij ontwikkelde een sterke sales-organisatie die vijftien landen beslaat. Voordat hij bij Equinix aan de slag ging was Bergen Executive Vice President en Managing Director EMEA bij Syniverse, een vooraanstaande wereldwijde speler op het gebied van mobiele technologie. Bergen haalde zowel een Master als Bachelor aan de TU Delft, op het gebied van electrical engineering. Sinds 2017 is Bergen ook bestuurslid van Ultimaker, een wereldwijde leider op het gebied van 3D desktop printing.

  www.equinix.com