AMS-ix stelt Peter van Burgel aan als CEO

  Algemene informatie

  Naam: Peter van Burgel
  Nieuwe functie: CEO
  Vorige functie: Director Digital Transformation, Westcon


  Peter van Burgel is met onmiddellijke ingang benoemd tot nieuwe CEO van internetknooppunt AMS-ix. Hij volgt Job Witteman op die het Amsterdam Internet Exchange vorig jaar oktober verliet. Van Burgel (47) heeft zijn sporen verdiend bij Westcon, waar hij aan het roer stond als Director Digital Transformation.

  Transformatie

  Van Burgel zal zich richten op het uitvoeren van de vernieuwde strategie, waarmee AMS-ix zijn rol waarborgt in het hart van het internet. “We zijn verheugd met de komst van Peter van Burgel”, licht Sylvie LaPerrière, voorzitter van de Raad van Commissarissen van AMS-ix, toe. “Hij heeft een schat aan business- en leiderschapservaring. Gedurende zijn 20-jarige loopbaan binnen de IT, telecommunicatie en internet, was hij een drijvende kracht achter wereldwijde transformatie-initiatieven van bedrijven, waarin hij mensen, processen en technologie samenbracht. Dat is precies wat AMS-ix nodig heeft in onze voortdurend veranderende omgeving. Zijn brede internationale ervaring is van grote waarde, aangezien 80% van onze klanten uit het buitenland komt en we internet exchanges hebben op 7 verschillende plaatsen in de wereld.”

  “Het is heel bijzonder om dit bedrijf, dat een mondiale rol speelt en een indrukwekkende reputatie heeft, de toekomst in te leiden”, zegt Van Burgel. “Ik kijk ernaar uit om met het team samen te werken en de bestaande sterke marktpositie verder te ontwikkelen en uit te breiden.”