Alexandra Schless leidt Datacenter Group/NLDC-combinatie

  Algemene informatie

  Naam: Alexandra Schless
  Nieuwe functie: CEO The Datacenter Group/NLDC
  Vorige functie: Vice President Global Accounts & Networks EMEA Equinix


  Alexandra Schless is benoemd tot Chief Executive Officer van het nieuwe bedrijf dat ontstaat uit de fusie van The Datacenter Group en NLDC. Dat maakt grootaandeelhouder DWS bekend. Schless geeft leiding aan de integratie van de twee ondernemingen.

  Door de samenvoeging van de twee ondernemingen ontstaat het grootste regionale onafhankelijke datacenterbedrijf in Nederland met een totaal oppervlakte van circa 50.000 m2. DWS kondigt ook aan dat de Britse technologieondernemer Michael Tobin president-commissaris wordt van de nieuwe onderneming.

  Schless: “Ik kijk ernaar uit deel uit te maken van het ervaren team dat aan de start staat van deze nieuwe onderneming, met als klanten grote corporates, overheden, cloud- en IT-dienstverleners, maar ook kleinere ondernemingen. Dankzij onze aanwezigheid in verschillende steden in Nederland kunnen we klanten een uitstekende dienstverlening garanderen op landelijk niveau. Het bedrijf zal een breed scala aan datacenterdiensten aanbieden en klanten adviseren en begeleiden bij de digitale transformatie naar een cloud-omgeving.”

  Eerder werkte de Nederlandse Schless onder andere als Vice President Global Accounts, Networks en Channel EMEA bij Equinix en als Vice President Western Europe en Managing Director Netherlands bij de TelecityGroup. Hiermee heeft ze uitgebreide ervaring en expertise in de sector van datacenters opgebouwd.

  www.thedatacentergroup.nl