Zerto integreert indirecte verkoopkanalen

Zerto, leverancier van oplossingen voor IT resilience, gaat zijn channel- en cloud-teams samenvoegen en aansturen op basis van één geïntegreerde partnerstrategie. Het doel hiervan is het netwerk van cloud service providers (CSP’s) en channel partners van Zerto verder te laten groeien. Deze operatie zal worden geleid door Jim Ortbals, recent aangesteld als vice president Worldwide Channel & Cloud Sales.  

Zerto introduceerde eind 2012 zijn CSP-model. Sindsdien is zijn netwerk van cloud-partners gegroeid tot ruim 350 CSP’s, waaronder Rackspace, Sungard, Orange en iland. Ortbals is door Zerto aangesteld om deze groei verder aan te wakkeren door meer kansen te creëren voor onderlinge samenwerkingen tussen CSP’s en het traditionele indirecte kanaal van Zerto. Dat kanaal bestaat uit meer van 1.800 VAR’s en systeemintegratoren.

Ortbals is een ervaren channel manager met circa twintig jaar ervaring in de ICT-sector, waaronder bijna tien jaar bij de channel organisaties van VMware en Cisco. Zijn expertise bestaat uit het samenstellen en uitbouwen van teams en partnernetwerken van wereldformaat. Voor zijn indiensttreding bij Zerto was Ortbals actief in diverse channel-functies bij VMware.

www.zerto.com