SonicWall ontplooit nieuwe trainings- en marketinginitiatieven

SonicWall introduceert twee nieuwe initiatieven die partners moeten helpen om nieuwe klanten te winnen door in te spelen op nieuwe ontwikkelingen rond de moderne cyberwapenwedloop. SonicWall University biedt partners toegang tot beveiligingstraining en nieuwe wereldwijde marketingprogramma’s helpen channelpartners om oplossingen en diensten voor cyberbeveiliging aan kleine en middelgrote bedrijven aan te bieden.

SonicWall heeft als nooit tevoren geïnvesteerd in de analyse van real-time data die door het SonicWall Global Response Intelligent Defense (GRID) Threat Network worden verzameld via ruim een miljoen sensoren in allen delen van de wereld. Een belangrijke bevinding van het SonicWall 2017 Annual Threat Report is dat het aantal aanvallen met ransomware, een van de meest hardnekkige bedreigingen van dit moment, afgelopen jaar met een factor 167 toenam tot 638 miljoen. Het leeuwendeel van deze aanvallen wordt via e-mail uitgevoerd. Uit het onderzoek door SonicWall blijkt verder dat 62 procent van alle internetsessies tegenwoordig met SSL of TLS wordt versleuteld. Hoewel dit bijdraagt aan verbeterde informatiebeveiliging, stelt het cybercriminelen ook in staat om malware te verbergen in het versleutelde dataverkeer.

Veel kleine en middelgrote bedrijven beschikken over onvoldoende personeel om effectieve bescherming te bieden tegen deze nieuwe en geavanceerde bedreigingen. ISACA, een non-profitorganisatie die zich met informatiebeveiliging bezighoudt, voorspelt dat er in 2019 wereldwijd sprake zal zijn van een tekort van twee miljoen beveiligingsprofessionals. Partners van SonicWall zijn als ICT-consultants van onschatbare waarde voor MKB-organisaties die technologieën willen implementeren voor de detectie en preventie van beveiligingsincidenten. Zij blijven echter vragen om gerichtere training die beter op de laatste ontwikkelingen aansluit.

SonicWall University
Om een oplossing te bieden voor het tekort aan vakkundig opgeleide beveiligingsprofessionals heeft SonicWall de SonicWall University gelanceerd. Dit programma vormt een verlengstuk van het SecureFirst Partner Program. Op basis van dit programma stelt SonicWall de beveiligingsinzichten die het opdoet via het SonicWall GRID Threat Network op gestructureerde wijze beschikbaar aan partners, zodat zij daar snel wijs uit kunnen worden.

Ruim 5.600 beveiligingsprofessionals bij kanaalpartners van SonicWall zijn al gecertificeerd op basis van bestaande certificeringsprogramma’s van SonicWall. Partners krijgen nu ook toegang tot SonicWall University, een portal dat voorziet in rijke content, tools en hulpmiddelen. Voordelen van SonicWall University zijn onder meer op rollen gebaseerde training en accreditatie die speciaal zijn ontwikkeld met het oog op drie doelgroepen: verkoopteams, system engineers en ondersteuningsteams. Dit dient ter aanvulling op het traditionele post-sales certificeringsaanbod.
Alle interne trainingmodules van SonicWall zijn nu ook beschikbaar voor partners. Deze modules worden regelmatig bijgewerkt met actuele informatie die via het SonicWall GRID Threat Network is verzameld. Naast het trainingaanbod van SonicWall krijgen partners toegang tot materiaal van andere beveiligingsorganisaties en content die door partners wordt bijgedragen. SonicWall verwacht dat deze ondersteuning van, en onderlinge samenwerking tussen partners de kennisoverdracht sterk zal bevorderen en bespoedigen.

Nieuwe marketinginitiatieven
SonicWall start ook een omvangrijke marketingcampagne als reactie op verzoeken van partners. De campagne biedt nieuwe mogelijkheden om bestaande en potentiële klanten te informeren over de meest acute cyberbedreigingen van dit moment. Partners kunnen via een nieuw SonicWall Partner Portal een beroep doen op kant-en-klaar campagnemateriaal en zich aanmelden voor financiële ondersteuning voor marktontwikkelingsactiviteiten. Verder kunnen zij profiteren van speciale kortingen ter bevordering van hun bedrijfsresultaat. De campagne heeft ten doel partners te helpen met het voorlichten van hun klanten over de beste manier om hun infrastructuur te beschermen tegen moderne cyberbedreigingen. Het geavanceerde real-time beveiligingsplatform van SonicWall is ingericht rond een sandbox-omgeving in de cloud die gebruikmaakt van meerdere malware-engines om geavanceerde bedreigingen te identificeren en automatisch te blokkeren. Dit platform is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van MKB-organisaties die over onvoldoende beveiligingspersoneel beschikken om enorme hoeveelheden informatie over potentiële bedreigingen te analyseren en tijdig te reageren ter voorkoming van beveiligingsincidenten.

Meer informatie: www.sonicwall.com