Riverbed innoveert programma voor kanaalpartners

Riverbed heeft Riverbed Rise gelanceerd, een nieuw partnerprogramma dat speciaal is afgestemd op het veranderende IT-landschap en de nieuwe manieren waarop partners in de technologiebehoeften van hun klanten voorzien. Riverbed stapt af van een traditioneel partnerprogramma met beloningen op basis van certificeringen en omzetniveaus.

Dit gaat gepaard met hoge aanloopkosten en dwingt partners om voortdurende investeringen te doen om hun status te behouden. Riverbed ruilt dit in voor een nieuw, prestatiegebaseerd programma dat ruimte biedt voor alle typen partners, businessmodellen en gebruiksvoorkeuren van eindklanten.

Deze wijzigingen sluiten aan op de nieuwe verkoopstrategie van Riverbed. Ze dragen bij aan een hechtere samenwerking met partners bij het werven van nieuwe klanten en maken het mogelijk om meer omzet uit bestaande klanten te halen door ze nieuwe technologieën en flexibele gebruiksmodellen aan te bieden.

Riverbed heeft IT-veteraan Bridget Bisnette aangesteld als Vice-President Global Channels & Commercial Sales om het nieuwe partnerprogramma te beheren. De focus ligt daarbij op het bevorderen van de productiviteit van partners en het afstemmen van hun activiteiten op de verkoopstrategie van Riverbed. Bisnette is al dertig jaar actief in de IT-branche en werkte eerder voor onder meer Cisco Systems, Standard Micro Systems en AST Computers.

“Veranderingen in de verwachtingen van klanten zorgen voor een transformatie van de IT-sector”, zegt Bisnette. “Dit heeft gevolgen voor businessmodellen, verkoopprocessen en certificeringen. Dat is positief voor onze branche, omdat de focus komt te liggen op het succes van klanten en langetermijnrelaties met klanten.”

Riverbed Rise voorziet in een nieuw partnerprogramma, een nieuw partnerportaal, krachtiger marketingtools met speciale social-mediakanalen voor partners en vereenvoudigde kortingstaffels. Het draagt bij aan eenvoud, flexibiliteit en winstgevendheid, en maakt het voor partners makkelijker om hun gewenste status te bereiken en te behouden. Partners profiteren al vanaf 2 januari 2018 van deze voordelen en behouden hun huidige partnerniveau tot het einde van juli 2018. De volledige tenuitvoerlegging van Riverbed Rise gaat in augustus 2018 van start.

Partners van Riverbed zullen dit jaar bijeenkomen tijdens de Riverbed Partner Summit in Huntington Beach in Californië (VS), die 30 april 2018 van start gaat. Het doel is om kansen voor omzetverbetering te bespreken en manieren te vinden om klanten te helpen om succes te boeken.

Meer informatie: www.riverbed.com