Rackspace sluit strategisch channelpartnership met AWS

Rackspace heeft een uitgebreid strategisch channelpartnership gesloten met cloudprovider Amazon Web Services (AWS) om zo gebruikerservaring van klanten die overstappen naar AWS te stroomlijnen. Organisaties die zouden willen migreren naar AWS missen vaan de interne capaciteit en expertise om workloads snel en effectief over te zetten.

Binnen de nieuwe samenwerking kunnen AWS en Rackspace nog nauwer samenwerken om klanten te helpen met hun respectivelijke expertise en zo de migratie naar AWS soepel te laten verlopen.

De strategische samenwerking tussen AWS en Rackspace kent drie kerncomponenten: Solution and Migration Advisory Services, Migration Service Delivery en Rackspace Advanced Migration Tooling.

“We hebben de afgelopen jaren al intensief samengewerkt met Rackspace en zijn onder de indruk van hun bereidheid om te investeren in de capaciteiten die nodig zijn om één van de the next-generation toppartners te worden in het AWS Managed Service Provider (MSP) Partner Program,” zegt Terry Wise, global vice president of channels and alliances bij Amazon Web Services. “Rackspace is een uitstekend voorbeeld van een AWS Partner Network Partner die we klanten graag aanbevelen als ze de overstap naar AWS willen maken en we vinden het geweldig dat we nu nog nauwer met ze kunnen samenwerken om nog meer waarde voor onze klanten te creëren.”

Prashanth Chandrasekar, vice president en general manager van Rackspace Fanatical Support voor AWS business voegt eraan toe: “We zijn erg blij dat we nu de kans krijgen om nog nauwer samen te werken met AWS om bedrijven te helpen om ten volle te profiteren van de mogelijkheden van AWS. Als één van de AWS Managed Services Partner kan Rackspace klanten nu een uitgebreid scala aan diensten bieden, waaronder migraties, architectuur- en cloud automation professional services ter aanvulling op de bestaande managed services. We zijn er trots op om al die nieuwe mogelijkheden aan te bieden met onze toonaangevende Rackspace Fanatical Support.”

Meer informatie: www.rackspace.com/aws