HPE lanceert nieuwe beloningsstructuur voor channelpartners

Hewlett Packard Enterprise heeft in het kader van zijn EMEA Partner Ready programma een nieuwe compensatieregeling ontwikkeld waarin kortingen worden berekend op netto-basis.

De nieuwe regeling sluit aan op de basisprincipes van het programma: met aantrekkelijke kortingspercentages de winstgevendheid, voorspelbaarheid en eenvoud voor partners te vergroten.

“Partners willen graag meer verdienen, hun investeringen beschermen en de toegevoegde waarde naar hun klanten vergroten,” stelt Carlo Giorgi, vice president Channel, Service Providers & SMB bij de Enterprise Group van HPE EMEA. “Ons Partner Ready programma verbetert de winstgevendheid van onze partners en maakte het nóg eenvoudiger om zaken met ons te doen. Het nieuwe compensatie programma, in combinatie met het nieuwe traingsprogramma rondom onze belangrijkste innovaties en partnerships onderstreept nog eens onze toonaangevende positie in het IT channel.”

HPE werkt al meer dan 30 jaar samen met channelpartners om de business van onze gemeenschappelijke klanten sneller te laten groeien. Ruim 70 procent van HPE’s business verloopt via de channel en HPE heeft meer dan 50.000 partners in de EMEA-regio. Het HPE Partner Ready program wordt sinds 2013 ieder jaar weer erkend als het beste partnerprogramma in de regio.

De financiële voordelen van het HPE Partner Ready programma omvatten special prijzen, dealprotectie, marktontwikkelingsfondsen (MDF), service delivery beloningen, Pointnext services en een concurrerend back-end rebate programma. Het compensatieniveau is gebaseerd op de partnerstatus, waarbij de verdiensten toenemen naarmate de HPE-business van de partner groeit.

Het nieuwe programma gaat op 1 mei live in Italië, Frankrijk, Duitsland, de UK, Ierland, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, België, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Portugal.

Meer informatie: www.hpe.com