Eaton vernieuwt channelstrategie

Eaton heeft het Power Advantage Partner programma gelanceerd in de Benelux. Dit nieuwe programma biedt Eaton Power Quality-klanten zoals IT-resellers, financiële-, zakelijke- en marketing- voordelen die nauw op hun behoeften aansluiten.

Met deze stap benadrukt Eaton de focus op zijn belangrijkste leveringskanaal voor de IT-channel strategie: de partners. Het Eaton Power Advantage Partner programma is ontworpen om partners te helpen hun bedrijf te laten groeien. Het programma biedt tastbare voordelen, zoals online trainingen over onder meer UPS’en en software, productinformatie, kant-en-klare campagnes, programma’s voor margeopbouw, zoals dealregistratie, salescontent, whitepapers en bonussen.

Het grote netwerk van IT-resellers van Eaton profiteert daarmee van de relatie die ze met het powermanagementbedrijf hebben. Het programma steunt daarbij op drie pijlers: de expertise van partners vergroten (via onder meer online trainingen), de vraagcreatie aanwakkeren (via content, marketingtools, verkoopondersteuning) en de marges verbeteren (via dealregistraties en marketing development funds). Dankzij het programma groeien de partners met Eaton mee en kunnen ze hun business, omzet en winstgevendheid maximaliseren dankzij de aangereikte set hulpmiddelen. Daarnaast kunnen ze nog betere service en ondersteuning bieden aan hun klanten.

Het Power Advantage Partner programma kent drie partnerniveaus: Registered, Authorized en Premium Resellers. Registered Resellers hebben onder meer toegang tot sales-, marketing- en communicatietools en de mogelijkheid om (nieuwe) technische vaardigheden te ontwikkelen. Authorized Resellers kunnen daarbovenop een bonus ontvangen en geavanceerde verkoop- en technische trainingen volgen. Tot slot ontvangen Premium Resellers ook nog Marketing Development Funds.

Niek van Doorn

Niek van Doorn, IT Channel Manager Benelux bij Eaton: “Voor veel IT-organisaties wordt de stroomvoorziening een grote zorg. Het betekent dat ze zich willen beschermen tegen de gevaren van stroomstoringen, maar tegelijkertijd willen ze hun impact op het milieu verminderen. Het is een van de redenen waarom Eaton – als toonaangevende onderneming op het gebied van powermanagement – de partners zoveel mogelijk wil ondersteunen en ze de beste tools wil bieden, zodat ze de meest kritische systemen van hun klanten kunnen beschermen.”

Het Power Advantage Partner programma past in de strategie van Eaton om partners de allerbeste ondersteuning en begeleiding te bieden. “Daarbij past snelle en eenvoudige toegang tot informatie”, benadrukt Van Doorn. “Onze filosofie is dat onze partners – actief in een concurrerende omgeving – meer rendement kunnen behalen door ze onze expertise aan te reiken en ze op allerlei vlakken te ondersteunen. Daardoor kunnen onze partners zich volledig focussen op waar ze het best in zijn: uitstekende en geavanceerde services bieden aan hun klanten.”

Meer informatie: www.eaton.com