Accredited Service Partner Program Veeam biedt ondersteuning bij innovatieve klantprojecten

Veeam, specialist in oplossingen voor bedrijfscontinuïteit, heeft het Veeam Accredited Service Partner-programma (VASP) geïntroduceerd. Dit programma is bedoeld voor een selecte groep van partners, distributeurs, system integrators en freelance IT-consultants, die beschikken over de noodzakelijke technische skills om succesvolle implementaties en diensten te verzorgen rond het Veeam-productportfolio.

Nu klantprojecten steeds geavanceerder worden, onderkent Veeam de behoefte bij klanten en prospects aan specialisten die uitgebreidere ondersteuning kunnen bieden. VASP-deelnemers bieden hoogwaardige diensten rond Veeam-oplossingen en helpen organisaties de betrouwbaarheid te vergroten en meer waarde en rendement uit hun IT-investeringen te halen.

VASP is onderdeel in het Veeam ProPartner Program, dat wereldwijd inmiddels meer dan 45.000 leden telt. Door bij VASP te letten op kwaliteit in plaats van het aantal partners, biedt dit programma exclusiviteit aan partners die zich echt willen onderscheiden.

Het nieuwe programma biedt verschillende voordelen, waaronder betere zichtbaarheid op de Veeam-website, verbeterde technische ondersteuning, demonstraties en hulp bij training en co-branding en marketing.

De technische vaardigheden van VASP-deelnemers worden streng getoetst. Zo moeten de vier typen VASP-deelnemers onder meer beschikken over Veeam Certified Engineer- (VMCE) en Veeam Certified Architect-accreditaties. Ook moeten ze aantoonbare ervaring hebben met verschillende platforms en diensten en over een eigen groep van professional services-medewerkers beschikken.

“De relatie tussen klanten en hun IT-leveranciers ontwikkelt zich verder. Klanten wenden zich vaker tot hun leverancier om informatie in te winnen over ervaren professional service-partners, die het interne team kunnen helpen de ROI te maximaliseren en de beste oplossing te bieden voor steeds geavanceerder IT-omgevingen”, zegt Lodewijk van Klaveren, Manager Channel Benelux bij Veeam Software. “Het voordeel van dit programma is tweeledig: wij geven een antwoord op de vragen van onze klanten en bieden onze partners nieuwe omzetmogelijkheden. Met de lancering van het VASP-programma bieden we partners extra support van ervaren Veeam-medewerkers, NFR-licenties en kennis. Daarmee kunnen zij zich onderscheiden en waarde toevoegen bij hun klanten. Ook halen partners meer rendement uit Veeam-oplossingen.”

Aanmelden voor het programma is mogelijk via het online formulier.