OKI breidt Shinrai partnerprogramma uit

Printerfabrikant OKI breidt zijn Shinrai partnerprogramma voor de OKI standaard Serie uit met de uitgebreide dienst Smart Managed Page Services. Het proactief volgen van verbruiksartikelen maakt opslag overbodig en stelt partners in staat om sneller en nauwkeuriger in te spelen op de behoeften van klanten.

Partners kunnen daardoor profiteren van grotere klanttevredenheid en een nauwkeurige berekening van kosten, omzet en marges.

Shinrai, het Japanse woord voor ‘loyaliteit, loyaliteit en succes’, is de generieke naam van OKI’s wereldwijde kanaalpartnerprogramma dat voortdurend wordt uitgebreid en geoptimaliseerd. De individuele partnerstatus is gebaseerd op het bedrijfsmodel en afhankelijk van de integratie en betrokkenheid van de partner bij OKI. Die kan zich binnen het programma verder specialiseren in verschillende domeinen: grafische toepassingen, zakelijke oplossingen, ondersteunende diensten of Smart Managed Document Solutions. Alle deelnemers profiteren van de vele voordelen zoals die in OKI PartnerNet te vinden zijn.

Smart Managed Page Services: proactief volgen van verbruiksartikelen
Partners die gebruik maken van Smart Managed Page Services hoeven geen voorraadniveaus meer bij te houden. Via Smart Support beheert OKI verbruiksartikelen op Europees niveau met behulp van een automatisch volgsysteem. Dit zorgt ervoor dat artikelen automatisch worden besteld en geleverd wanneer nodig. Hierdoor blijft de printervloot van de klant operationeel, terwijl het vervelende bestellen en volgen van verbruiksgoederen verdwijnt.

“Smart Support vermindert niet alleen de downtime van de machines van onze klanten, maar vermindert ook de kosten voor verbruiksartikelen en benodigde opslagruimte,” vertelt Erik Piepenburg, Business Development Manager bij OKI. “Partners die gebruik maken van OKI’s Smart Managed Page Services profiteren van een transparante bedrijfsplanning waardoor ze sneller en nauwkeuriger kunnen reageren op de behoeften van klanten. Op deze manier evolueren zij van leveranciers naar betrouwbare partners. Zo kunnen zij een duurzame en winstgevende relatie met hun klanten opbouwen.”

Partners die al deelnemen aan OKI’s Shinrai Partner Programma kunnen eenvoudig en snel toegang krijgen tot het Smart Managed Page Programma via het OKI PartnerNet. Gekwalificeerde vakhandelaren die nog niet actief aan het Shinrai Partnerprogramma hebben deelgenomen, kunnen via de OKI homepage toegang tot het Partnerprogramma aanvragen. Zij kunnen zich hier registreren.