Nieuws archief

Nieuws archief

Advertentie

Meest gelezen berichten

tekort

Recordtekort dreigt: in 2020 hebben we 54.000 ICT’ers te weinig

In 2020 hebben we 54.000 ICT-ers te weinig in Nederland. Wat kunnen we daar nog aan doen om het tij te keren? We hebben meer ICT-ers nodig. Het tekort aan ICT-ers in Nederland is al behoorlijk, maar zal de komende jaren naar recordhoogte stijgen. Uit rapporten van bijvoorbeeld BCG blijkt dat we in 2020 te maken zullen krijgen met een tekort van zo’n 54.000 ICT’ers. En het slechte nieuws? We kunnen het tekort wellicht nog wat beperken, maar voor voorkomen lijkt het al te laat te zijn.
ChannelConnect-Vindt-Hadoop-de-spelden-in-de-data-hooiberg-200x200

Vindt Hadoop de spelden in de data hooiberg?

Niemand kan tegenwoordig meer om big data heen en het gaat niet alleen meer om grote hoeveelheden gegevens. Bedrijven zien tegenwoordig door de bomen het bos niet meer aan wat voor tools zij kunnen gebruiken om deze digitale bergen informatie te doorgronden en die informatie naar boven te halen die iets voor hun business kan betekenen. Wellicht biedt data analytics-oplossing Hadoop uitkomst.
BLU Networks WebRTC

BLU Networks: WebRTC gaat telecommarkt opschudden

BLU Networks is een infrastructuur-onafhankelijke totaalleverancier van communicatiediensten die de telecommarkt, naar eigen zeggen, via WebRTC gaat opschudden. Zo lanceerde het Nederlandse bedrijf eind juni de oplossing OneSpace, een zakelijke UC-oplossing op basis van WebRTC. Een gesprek met directeur Jouk Lier.
ChannelConnect-Infotheek-Centralpoint-Brian-Speelman-en-Jordy-Kool

Infotheek en Centralpoint.nl: We zien nog volop groeikansen in de markt

Infotheek Group haalde de afgelopen maanden regelmatig het nieuws door diverse overnames. Eerst Scholten Awater en recent de acquisitie van online retailer Centralpoint.nl. “Voor optimale synergie gaan we ons splitsen in twee divisies”, zegt Jordy Kool van Infotheek Group.
Ingram Micro Mobility Remco Nieuwenhuyse loyaliteit

Ingram Micro: Wederzijdse loyaliteit vinden met klanten

Als ’s werelds grootste distributeur van ICT- en telecomapparatuur helpt Ingram Micro haar klanten met wat sales & marketing director Remco Nieuwenhuyse van de Mobility-divisie noemt een ‘integrale benadering van telefonie, VoIP en UC’. “We zijn toonaangevend als het gaat om Totalcom.”