Home e-Privacy nieuws

e-Privacy nieuws

Menzis kreeg dwangsom van Autoriteit Persoonsgegevens

Zorgverzekeraar Menzis heeft een dwangsom van de Autoriteit Persoonsgegevens gekregen omdat medewerkers in de organisatie mogelijk ongeautoriseerd toegang hadden tot patiëntgegevens, Lees meer

Nieuwe norm voor veilig mailen en chatten in de zorg

De nieuwe norm NTA 7516, waarover nu overeenstemming is bereikt, moet het gebruik van e-mail en chatapplicaties in de zorg beter gaan beveiligen. Lees meer

‘Meeste Nederlanders goed bewust van cyberrisico’s’

Een overgroot deel van de Nederlanders zegt zich heel goed bewust te zijn van de risico's van cybercriminaliteit. Lees meer

Wachtwoordgebruik Europeanen verbetert langzaam

Europeanen gaan steeds zorgvuldiger met hun wachtwoorden voor online diensten om en ook zijn ze voorzichtiger met het invullen van privégegevens. Dat blijkt uit een groot Europees onderzoek. Lees meer

Waarom CompLions-GRC kiest voor Azure en Ingram

CompLions-GRC -heeft mede door de AVG in 2018 een forse groei doorgemaakt. Dat, en de ambities, nopen tot verdere professionalisering. Lees meer

Veilige web- en applicatieomgevingen dankzij The SSL Store

Over de groeiende markt van certificaten voor security sprak ChannelConnect met Luc Hullegie, Operating Director van de EMEA-vestiging van The SSL Store. Lees meer
Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens: registratie van datalekken moet beter

De registratie van datalekken blijkt in veel gevallen niet compleet te zijn. Daarom komt de Autoriteit Persoonsgegevens met 10 tips om de datalekregistraties te verbeteren. Lees meer
GDPR

Portland Europe: Dit zijn de top drie security-kansen voor het mkb in 2019

Cees Quirijns, COO Portland Europe De komende jaren zal de AVG (GDPR) een belangrijke security-issue zijn voor het mkb en de IT-dienstverleners die zich richten op dat marktsegment. De formele regelgeving is... Lees meer

Autoriteit Persoonsgegevens verbiedt de ‘cookiewall’

Websites die bezoekers toegang tot de site weigeren als ze niet akkoord gaan met het plaatsen van tracking cookies, moeten hun cookiebeleid aanpassen, oordeelt de Autoriteit Persoonsgegevens. Lees meer

Teveel vertrouwelijke gegevens per mail verstuurd

Veel organisaties blijken vertrouwelijke gegevens gewoon via onversleutelde e-mail te versturen. De kans op een datalek is zo heel groot. Lees meer

Startpage.com en Privacy Company winnen Nationale Privacy Award

Startpage.com en de Privacy Company zijn vorige week uitgeroepen tot de winnaars van de Nationale Privacy Awards. Lees meer

Bijna 21.000 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens breidt de capaciteit uit om het grote aantal meldingen over datalekken te kunnen verwerken en onderzoeken. In 2018 verdubbelde het aantal meldingen over datalekken tot bijna 21.000. Lees meer

Privacy in zorgsector laat te wensen over

Veel websites van ziekenhuizen blijken nog onzorgvuldig om te gaan met de privacy van patiënten. Ook heeft minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge een Big Brother Award gewonnen vanwege schending van de privacy. Lees meer

Autoriteit controleert 30 bedrijven op verwerkersovereenkomst

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft bij 30 Nederlandse organisaties informatie opgevraagd om ze te controleren op de naleving van de Europese privacywet AVG. Lees meer

2018 was het jaar dat Complions-GRC accelereerde

2018 jaar heeft CompLions-GRC geen windeieren gelegd. De invoering van de AVG heeft daarbij een rol gespeeld, maar er zijn meer oorzaken voor het succes. Lees meer

KPMG en Indica: GDPR: Verander de kostenpost in kostenbesparingen en businessgroei

KPMG en Indica hebben de handen ineen geslagen om van GDPR een verandering van kostenpost naar kostenbesparingen en nieuwe business mogelijk te maken. Lees meer

Column: Certifiable – Mabel de Vries

Standaardisatie in het uitvoeren van controles en audits, brengen rust, regelmaat en kwaliteit naar de onderneming, aldus Mabel de Vries. Lees meer

Het regent privacyklachten bij de Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in 6 maanden tijd al bijna 10.000 klachten gehad. De meeste gaan over schending van de privacy. Lees meer

Actieplan voor datalek ontbreekt bij veel bedrijven

Veel Nederlandse bedrijven weten niet goed hoe er gehandeld moet worden als er sprake is van een datalek. Lees meer
foto: Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens: wifitracking alleen bij hoge uitzondering

Het digitaal volgen van mensen op straat via hun mobiele apparatuur is alleen bij hoge uitzondering toegestaan. Bij wifitracking en andere digitale volgmethoden worden er bijna altijd persoonsgegevens verwerkt, waardoor het onder de privacyregels valt. Lees meer
Verizon logo partnerkanaal

Verizon: Consument en bedrijf steeds meer privacybewust

Verizon voorziet voor 2019 dat, mede dankzij de AVG, steeds meer bedrijven en consumenten bewust zullen omgaan met privacy en data. Lees meer

Uber krijgt 6 ton boete voor overtreden meldplicht datalekken

Taxibedrijf Uber krijgt in Nederland 600.000 euro boete vanwege het stilhouden van een grootschalig datalek waarbij de gegevens van 147.000 Nederlanders op straat lagen. Lees meer

Oplichters proberen dure AVG-scans aan te smeren

Oplichters proberen ondernemers te intimideren en dure AVG-scans te verkopen. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Persoonsgegevens. Lees meer

Meer aandacht nodig voor AVG bij verzenden e-mail

Om problemen met de AVG te voorkomen, moeten organisaties voorzichtig zijn met het per e-mail versturen van vertrouwelijke gegevens. Lees meer

Accountantsbureau BDO helpt met datadiensten voor AVG-compliancy

BDO gaat datadiensten van INDICA leveren die ingezet kunnen worden om aan de AVG te voldoen of voor forensisch data-onderzoek. Lees meer

Schade van een datalek wordt steeds ernstiger

De ernst van datalekken neemt snel toe omdat er per incident steeds meer datarecords op straat komen, constateert Gemalto in een halfjaarlijks rapport. Lees meer
Advertentie

Personalia

Mark Olij directeur sales, marketing en services Arrow Electronics

olij
Technologieleverancier Arrow Electronics heeft Mark Olij (51) benoemd tot directeur sales, marketing en services van Arrow's enterprise computing solution business in Nederland.

Eugene Bergen Henegouwen President EMEA Equinix

bergen
Interconnectie en datacenter-aanbieder Equinix heeft Eugene Bergen Henegouwen (59) benoemd tot President EMEA.

Daniëlle Meulenberg Channel Account Manager MSP West-Europa

meulenberg
Daniëlle Meulenberg is bij Sophos aangesteld als Channel Account Manager Managed Service Providers voor de West-Europese markt. In haar nieuwe functie wordt Meulenberg (45) het aanspreekpunt voor Sophos-resellers die Managed Services aan klanten aanbieden.
Advertentie

Meest Gelezen Berichten

ChannelConnect-This-is-IT-2019-logo-200x200

This is IT: laat je inspireren

Op 22 mei organiseert ChannelConnect voor de tweede keer This is IT. Was je er de eerste keer niet bij? Laat je dan inspireren door de aftermovie
arcus

Arcus IT Group neemt Tepucom over

IT-dienstverlener Arcus IT Group uit Zwolle heeft branchegenoot Tepucom BV uit Klundert overgenomen. Deze overname volgt kort na de overname van Floating Byte BV (Rotterdam) en Lesage ICT (Oud-Gastel). De activiteiten van Tepucom zullen worden toegevoegd aan de nieuwe Arcus-vestiging in Oud-Gastel.
klantendag

T-Mobile presenteert directie gefuseerde organisatie

T-Mobile heeft de directie gepresenteerd van de nieuwe met Tele2 gefuseerde organisatie.