Home e-Privacy nieuws

e-Privacy nieuws

AP: AVG-gedragscode van NLdigital is nog niet klaar

De Autoriteit Persoonsgegevens lijkt voor een groot deel de door NLdigital (Nederland ICT) opgestelde Data Pro Code, voor informatieverwerkers volgens de AVG, te ondersteunen. Lees meer

‘Nederlander weet te weinig over beveiligen persoonsgegevens’

Het is niet al te best gesteld met de kennis over veiligheid van veel Nederlanders. We hebben volgens een onderzoek namelijk meer dan gemiddeld vertrouwen in de beveiliging van persoonlijke gegevens op internet. Bovendien gaan sommigen niet al te voorzichtig om met open wifi-netwerken. Lees meer

Trend Micro werkt samen met Nederlandse NextTech Security

NextTech Security uit Nijmegen gaat samenwerken met de wereldwijde security-leverancier Trend Micro op het gebied van security awareness- en privacy trainingen. Lees meer
data pro

Nederland ICT introduceert AVG-certificaat voor verwerkers

Bedrijven die informatie verwerken en die voldoen aan de AVG, mogen van Nederland ICT het nieuwe Data Pro Certificate uitdragen. Lees meer
DigiD

DigiD krijgt nieuwe veiligheidscertificaten

Logius is gestart met het vernieuwen van PKIoverheid-certificaten omdat ze niet voldoen aan nieuwe strengere eisen. Binnenkort worden de veiligheidscertificaten van DigiD vervangen. Lees meer

De AVG 1 jaar later: ‘een draak van een wet’

Een jaar na de invoering van de AVG wordt de balans opgemaakt. De Europese data- en privacywet is voor velen nog onduidelijk en de invoering ervan heeft veel tijd en geld gekost. Lees meer
foto: Autoriteit Persoonsgegevens

Aleid Wolfsen krijgt functie bij Europese AVG-waakhond

De voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens wordt tevens vice-voorzitter van de EDPB, de Europese organisatie die toezicht op juiste naleving van de AVG-regelgeving. Lees meer
cisco

Uniserver lanceert back-updienst voor Office 365

Clouddistributeur Uniserver biedt vanaf nu een speciale back-updienst aan voor organisaties die werken met Office 365. Lees meer
UWV

117.000 cv’s uitgelekt via UWV-website

Het UWV heeft bij de Autoriteit Persoonsgegevens melding gemaakt van een groot datalek. Van werk.nl, de website van het UWV, zijn 117.000 curriculum vitae uitgelekt. Lees meer

Nog geen maatregelen om datalek bij ziekenhuizen te voorkomen

De overheid grijpt nog niet in om datalekken bij ziekenhuizen te voorkomen. Eerst worden de resultaten van een onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid afgewacht. Lees meer

Menzis kreeg dwangsom van Autoriteit Persoonsgegevens

Zorgverzekeraar Menzis heeft een dwangsom van de Autoriteit Persoonsgegevens gekregen omdat medewerkers in de organisatie mogelijk ongeautoriseerd toegang hadden tot patiëntgegevens, Lees meer

Nieuwe norm voor veilig mailen en chatten in de zorg

De nieuwe norm NTA 7516, waarover nu overeenstemming is bereikt, moet het gebruik van e-mail en chatapplicaties in de zorg beter gaan beveiligen. Lees meer

‘Meeste Nederlanders goed bewust van cyberrisico’s’

Een overgroot deel van de Nederlanders zegt zich heel goed bewust te zijn van de risico's van cybercriminaliteit. Lees meer

Wachtwoordgebruik Europeanen verbetert langzaam

Europeanen gaan steeds zorgvuldiger met hun wachtwoorden voor online diensten om en ook zijn ze voorzichtiger met het invullen van privégegevens. Dat blijkt uit een groot Europees onderzoek. Lees meer

Waarom CompLions-GRC kiest voor Azure en Ingram

CompLions-GRC -heeft mede door de AVG in 2018 een forse groei doorgemaakt. Dat, en de ambities, nopen tot verdere professionalisering. Lees meer

Veilige web- en applicatieomgevingen dankzij The SSL Store

Over de groeiende markt van certificaten voor security sprak ChannelConnect met Luc Hullegie, Operating Director van de EMEA-vestiging van The SSL Store. Lees meer
Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens: registratie van datalekken moet beter

De registratie van datalekken blijkt in veel gevallen niet compleet te zijn. Daarom komt de Autoriteit Persoonsgegevens met 10 tips om de datalekregistraties te verbeteren. Lees meer
GDPR

Portland Europe: Dit zijn de top drie security-kansen voor het mkb in 2019

Cees Quirijns, COO Portland Europe De komende jaren zal de AVG (GDPR) een belangrijke security-issue zijn voor het mkb en de IT-dienstverleners die zich richten op dat marktsegment. De formele regelgeving is... Lees meer

Autoriteit Persoonsgegevens verbiedt de ‘cookiewall’

Websites die bezoekers toegang tot de site weigeren als ze niet akkoord gaan met het plaatsen van tracking cookies, moeten hun cookiebeleid aanpassen, oordeelt de Autoriteit Persoonsgegevens. Lees meer

Teveel vertrouwelijke gegevens per mail verstuurd

Veel organisaties blijken vertrouwelijke gegevens gewoon via onversleutelde e-mail te versturen. De kans op een datalek is zo heel groot. Lees meer

Startpage.com en Privacy Company winnen Nationale Privacy Award

Startpage.com en de Privacy Company zijn vorige week uitgeroepen tot de winnaars van de Nationale Privacy Awards. Lees meer

Bijna 21.000 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens breidt de capaciteit uit om het grote aantal meldingen over datalekken te kunnen verwerken en onderzoeken. In 2018 verdubbelde het aantal meldingen over datalekken tot bijna 21.000. Lees meer

Privacy in zorgsector laat te wensen over

Veel websites van ziekenhuizen blijken nog onzorgvuldig om te gaan met de privacy van patiënten. Ook heeft minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge een Big Brother Award gewonnen vanwege schending van de privacy. Lees meer

Autoriteit controleert 30 bedrijven op verwerkersovereenkomst

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft bij 30 Nederlandse organisaties informatie opgevraagd om ze te controleren op de naleving van de Europese privacywet AVG. Lees meer

2018 was het jaar dat Complions-GRC accelereerde

2018 jaar heeft CompLions-GRC geen windeieren gelegd. De invoering van de AVG heeft daarbij een rol gespeeld, maar er zijn meer oorzaken voor het succes. Lees meer

KPMG en Indica: GDPR: Verander de kostenpost in kostenbesparingen en businessgroei

KPMG en Indica hebben de handen ineen geslagen om van GDPR een verandering van kostenpost naar kostenbesparingen en nieuwe business mogelijk te maken. Lees meer
Advertentie

Personalia

Avanade benoemt Sebo Wijnberg tot General Manager Nederland, België en Frankrijk

wijnberg
Avanade heeft Sebo Wijnberg aangesteld als General Manager voor Nederland, België en Frankrijk.

Piet Beers algemeen directeur Hands on

beers
Hands on heeft Piet Beers tot algemeen directeur benoemd

Gerard van de Water Channel Manager Benelux en Nordics Zerto

van de water
Zerto heeft Gerard van de Water benoemd tot Channel Manager voor de Benelux en Nordics-regio.
Advertentie

Meest Gelezen Berichten

Detron: Uniformiteit is goed, maar de markt zit op slot

CTO Peter Bakker trok Detron terug uit de tender GT Connect. ChannelConnect sprak met hem over zijn overwegingen en de nieuwe dienst die hij bedacht.

Destiny richt pijlen op Nederlands mkb

Destiny heeft nu ook de Nederlandse cloudprovider OZMO cloud communications overgenomen en kan nu het Nederlands mkb een totaaloplossing bieden.

Techniek Nederland: Internet in woningen en gebouwen moet beter

Samen met normalisatie-instituut NEN en Techniek Nederland werken marktpartijen aan afspraken over toekomstige netwerkaansluitingen voor IoT en e-Helath.