Home e-Privacy nieuws

e-Privacy nieuws

Nuance introduceert beveiliging via stemherkenning

Nuance Communications heeft Gatekeeper aan de Nuance Security Suite toegevoegd. Met Gatekeeper kunnen klanten zich identificeren met hun stem. Lees meer

‘Geen nader onderzoek naar opslag van Nederlandse patiëntgegevens’

De Autoriteit Persoonsgegevens gaat geen verder onderzoek doen naar de manier waarop patiëntgegevens van Nederlandse ziekenhuizen in de cloud worden opgeslagen. Er zou geen sprake zijn van overtreding van de privacywet. Lees meer

Back-up gestolen met klantgegevens van verzekeraar Allianz

Klanten van verzekeraar Allianz wordt geadviseerd om de komende tijd extra waakzaam te zijn op verdachte berichten. Bij Allianz is een back-up gestolen met daarop gegevens van zeker 260.000 klanten. Lees meer

‘Veel bedrijven in het buitenland worstelen met de AVG’

Veel organisaties in de VS, China en Japan voldoen nog lang niet aan de AVG. Sterker nog, veel Aziatische bedrijven zijn er helemaal niet bekend mee, blijkt uit een onderzoek van het Ponemon Institute. Lees meer
Autoriteit Persoonsgegevens

AP kan sterke groei van privacyklachten niet meer aan

Door personeelstekort en een groeiende hoeveelheid privacyklachten heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een achterstand opgebouwd met het afhandelen van deze klachten. Lees meer

Sharp ontvangt ISO 27001-certificaat voor databeveiliging

Sharp heeft het ISO 27001-certificaat behaald voor processen rondom databeveiliging. Dat betekent dat het bedrijf de beveiliging van fysieke en elektronische data op orde heeft. Lees meer
Autoriteit Persoonsgegevens

AP: Microsoft verzamelt nog steeds gegevens van Windows 10-gebruikers

Microsoft verzamelt nog steeds gegevens van gebruikers van Windows 10 Home en Pro en daarmee overtreedt het bedrijf mogelijk de Europese privacyregels. Lees meer

AP: AVG-gedragscode van NLdigital is nog niet klaar

De Autoriteit Persoonsgegevens lijkt voor een groot deel de door NLdigital (Nederland ICT) opgestelde Data Pro Code, voor informatieverwerkers volgens de AVG, te ondersteunen. Lees meer

‘Nederlander weet te weinig over beveiligen persoonsgegevens’

Het is niet al te best gesteld met de kennis over veiligheid van veel Nederlanders. We hebben volgens een onderzoek namelijk meer dan gemiddeld vertrouwen in de beveiliging van persoonlijke gegevens op internet. Bovendien gaan sommigen niet al te voorzichtig om met open wifi-netwerken. Lees meer

Trend Micro werkt samen met Nederlandse NextTech Security

NextTech Security uit Nijmegen gaat samenwerken met de wereldwijde security-leverancier Trend Micro op het gebied van security awareness- en privacy trainingen. Lees meer
data pro

Nederland ICT introduceert AVG-certificaat voor verwerkers

Bedrijven die informatie verwerken en die voldoen aan de AVG, mogen van Nederland ICT het nieuwe Data Pro Certificate uitdragen. Lees meer
DigiD

DigiD krijgt nieuwe veiligheidscertificaten

Logius is gestart met het vernieuwen van PKIoverheid-certificaten omdat ze niet voldoen aan nieuwe strengere eisen. Binnenkort worden de veiligheidscertificaten van DigiD vervangen. Lees meer

De AVG 1 jaar later: ‘een draak van een wet’

Een jaar na de invoering van de AVG wordt de balans opgemaakt. De Europese data- en privacywet is voor velen nog onduidelijk en de invoering ervan heeft veel tijd en geld gekost. Lees meer
foto: Autoriteit Persoonsgegevens

Aleid Wolfsen krijgt functie bij Europese AVG-waakhond

De voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens wordt tevens vice-voorzitter van de EDPB, de Europese organisatie die toezicht op juiste naleving van de AVG-regelgeving. Lees meer
cisco

Uniserver lanceert back-updienst voor Office 365

Clouddistributeur Uniserver biedt vanaf nu een speciale back-updienst aan voor organisaties die werken met Office 365. Lees meer
UWV

117.000 cv’s uitgelekt via UWV-website

Het UWV heeft bij de Autoriteit Persoonsgegevens melding gemaakt van een groot datalek. Van werk.nl, de website van het UWV, zijn 117.000 curriculum vitae uitgelekt. Lees meer

Nog geen maatregelen om datalek bij ziekenhuizen te voorkomen

De overheid grijpt nog niet in om datalekken bij ziekenhuizen te voorkomen. Eerst worden de resultaten van een onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid afgewacht. Lees meer

Menzis kreeg dwangsom van Autoriteit Persoonsgegevens

Zorgverzekeraar Menzis heeft een dwangsom van de Autoriteit Persoonsgegevens gekregen omdat medewerkers in de organisatie mogelijk ongeautoriseerd toegang hadden tot patiëntgegevens, Lees meer

Nieuwe norm voor veilig mailen en chatten in de zorg

De nieuwe norm NTA 7516, waarover nu overeenstemming is bereikt, moet het gebruik van e-mail en chatapplicaties in de zorg beter gaan beveiligen. Lees meer

‘Meeste Nederlanders goed bewust van cyberrisico’s’

Een overgroot deel van de Nederlanders zegt zich heel goed bewust te zijn van de risico's van cybercriminaliteit. Lees meer

Wachtwoordgebruik Europeanen verbetert langzaam

Europeanen gaan steeds zorgvuldiger met hun wachtwoorden voor online diensten om en ook zijn ze voorzichtiger met het invullen van privégegevens. Dat blijkt uit een groot Europees onderzoek. Lees meer

Waarom CompLions-GRC kiest voor Azure en Ingram

CompLions-GRC -heeft mede door de AVG in 2018 een forse groei doorgemaakt. Dat, en de ambities, nopen tot verdere professionalisering. Lees meer

Veilige web- en applicatieomgevingen dankzij The SSL Store

Over de groeiende markt van certificaten voor security sprak ChannelConnect met Luc Hullegie, Operating Director van de EMEA-vestiging van The SSL Store. Lees meer
Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens: registratie van datalekken moet beter

De registratie van datalekken blijkt in veel gevallen niet compleet te zijn. Daarom komt de Autoriteit Persoonsgegevens met 10 tips om de datalekregistraties te verbeteren. Lees meer
GDPR

Portland Europe: Dit zijn de top drie security-kansen voor het mkb in 2019

Cees Quirijns, COO Portland Europe De komende jaren zal de AVG (GDPR) een belangrijke security-issue zijn voor het mkb en de IT-dienstverleners die zich richten op dat marktsegment. De formele regelgeving is... Lees meer

Autoriteit Persoonsgegevens verbiedt de ‘cookiewall’

Websites die bezoekers toegang tot de site weigeren als ze niet akkoord gaan met het plaatsen van tracking cookies, moeten hun cookiebeleid aanpassen, oordeelt de Autoriteit Persoonsgegevens. Lees meer
Advertentie

Personalia

Barry Wissink directeur Tritel-Fieber

wissink
Sinds 1 oktober is Barry Wissink Tritel - Fieber komen versterken om samen met Marc Visser en team het bedrijf uit te bouwen tot hét landelijke platform voor ICT-diensten in het MKB.

Hilbrand Wouters Sr. Area Sales Manager NewChannel

wouters
NewChannel B.V. maakt bekend dat zij haar organisatie heeft uitgebreid met Hilbrand Wouters in de rol van Sr. Area Sales Manager.

CoolProfs benoemt Camilla Ramberg tot algemeen directeur

ramberg
Rapid development partner CoolProfs heeft met ingang van 1 oktober een .nieuwe algemeen directeur in de persoon van Camilla Ramberg.
Advertentie

Meest Gelezen Berichten

‘We blijven de ‘Quality Network Appliance Provider’, ook in het tijdperk van cloud en...

Het Taiwanese QNAP heeft de afgelopen jaren naam gemaakt als leverancier van betrouwbare én betaalbare NAS-systemen voor de consument en het kleinere mkb. Minder bekend is, dat de fabrikant al geruime tijd ook een professioneel portfolio van netwerk opslagoplossingen voor mkb+ en enterprise klanten aanbiedt die naast hoge prestaties ook alles aan boord hebben voor inzet in gevirtualiseerde omgevingen.
ChannelConnect-This-is-IT-2019-logo-200x200

This is IT: laat je inspireren

Op 22 mei organiseert ChannelConnect voor de tweede keer This is IT. Was je er de eerste keer niet bij? Laat je dan inspireren door de aftermovie
ChannelConnect Van Domburg Partners

Van Domburg Partners exclusief distributeur van AMX by Harman voor de Benelux

Van Domburg Partners, een toonaangevende value add distributeur van audiovisuele oplossingen voor de zakelijke markt, heeft een distributieovereenkomst gesloten met AMX by Harman voor de Benelux.