Home e-Privacy nieuws

e-Privacy nieuws

Samsung-Galaxy_S10

Samsung introduceert extra beveiligde mobiele chip

Samsung heeft met de S3FV9RR niet alleen een chip met een sexy naam, maar ook een chip die privégegevens op mobiele telefoons en tablets nog beter kan beveiligen. Lees meer

AVG is niet opgewassen tegen grootschalige datahandel

Twee jaar na de invoering van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) lijkt data van Europese burgers niet veel beter te worden beschermd. Lees meer

NL-Alert app blijkt data te lekken

De officiële NL-Alert app van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt gegevens van gebruikers aan een externe dienst door te sluizen, zonder goedkeuring van gebruikers. Lees meer
virtual-desktop

‘Thuiswerken met een VDI is veiliger dan een VPN’

Is het thuiswerken via een VPN-verbinding genoeg om alle bedrijfsdata veilig te houden? Distributeur Portland pleit voor een beter alternatief. Lees meer

Advies: wees voorzichtig met vertrouwelijke videogesprekken

Gemeenten moeten opletten met het delen van vertrouwelijk informatie via videogesprekken. Daarvoor waarschuwt de Informatiebeveiligingsdienst. Lees meer

G DATA: Cybersecurity staat of valt met de bewustwording van je medewerkers

Cybercriminaliteit is drastisch veranderd, constateert Jerrel Abdoel, Country Manager Nederland van G Data. Awareness is daarom zeer belangrijk. Lees meer

KnowBe4 wordt partner van KPN Security

IT-security awareness-trainingsbedrijf KnowBe4 gaat samenwerken met KPN Security. KPN Security vergroot hiermee de digitale weerbaarheid van zijn klanten en ontwikkelt een sterker securitybeleid. Lees meer

Dell: bescherming van data wordt steeds grotere uitdaging

Organisaties hebben steeds meer data en zijn voor de bescherming van hun data afhankelijk van meerdere leveranciers. En juist dat levert extra risico op om slachtoffer te worden van cyberaanvallen. Lees meer
Donorregister

Donorregister meldt datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Van een onbekend aantal Nederlanders zijn gegevens zoekgeraakt die op twee harde schijven waren opgeslagen bij het Donorregister. Lees meer

Verbazing en verzet na forse AVG-boete

Het besluit om de Nederlandse tennisbond een boete van ruim een half miljoen euro op te leggen, heeft tot verzet en vooral verbazing geleid. De bond is ook niet van plan te betalen. Lees meer
Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens geeft privacytips voor connected cars

Connected cars (en andere voertuigen) verzamelen veel persoonsgegevens over de gebruiker van het voertuig en dit kan impact hebben op de privacy van de persoon. Daarom heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een handleiding geschreven met privacytips bij connected cars. Lees meer
lmp

Kaspersky ontvangt ISO/IEC 27001:2013 certificaat

Kaspersky kan met het behaalde ISO/IEC 27001:2013 certificaat aantonen dat de producten en diensten niet alleen het beste zijn wat betreft bescherming tegen cyberdreigingen, maar ook dat klantengegevens met respect en zorg van het hoogste niveau worden behandeld. Lees meer
NEN-norm-certificaat

Provincie Noord-Brabant voldoet aan BIO-norm

De provincie Noord-Brabant heeft als een van de eerste overheidsorganisaties het certificaat voor de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) gehaald. Het garandeert dat de informatiebeveiliging bij de provincie voldoet aan de huidige wet- en regelgeving. Lees meer
Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens ontvangt veel meer privacyklachten

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in 2019 fors meer privacyklachten ontvangen. De organisatie heeft echter niet de capaciteit om alle klachten snel af te handelen. Lees meer

Kaspersky waarschuwt voor namaak datingsites

Cybercriminelen weten heel goed in te spelen op de zoektocht naar een partner voor en op Valentijnsdag. Kaspersky waarschuwt dat het wemelt van de namaak datingsites. Lees meer

Meldingen over datalekken blijven stijgen

Bij de Autoriteit Persoonsgegevens zijn vorig jaar opnieuw meer meldingen over datalekken binnengekomen. Nederland is binnen de EU, samen met Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, een van de landen waar de meeste datalekken worden gemeld. Lees meer

Wat betekent de Brexit voor de AVG?

Nu het Verenigd Koninkrijk de EU officieel heeft verlaten, blijft er nog veel onzekerheid over. Wat heeft de Brexit voor gevolgen voor de AVG? Moeten Britse bedrijven zich nog wel aan de Europese privacyregels houden? Lees meer

‘Avast verkoopt bezoekergegevens van gebruikers met gratis AV’ (update!)

Avast gaat gebruikers van de gelijknamige gratis antivirussoftware expliciet vragen of het programma bepaalde gegevens mag delen. Avast heeft deze data doorverkocht, maar gaat het bedrijf dat daarin een rol speelde sluiten. Lees meer

Getroffen door ransomware; heb je dan wel of geen datalek?

Heeft een organisatie die wordt getroffen door ransomware ook direct te maken met een datalek? Channelconnect vroeg het na bij een aantal experts in de markt. Lees meer

Fabrikant van beveiligingscamera’s aangeklaagd

Een inwoner van Alabama eist een schadevergoeding van Ring en Amazon omdat die bedrijven er kennelijk niet in slagen om hun beveiligingscamera's goed tegen hackers te beveiligen. Lees meer

‘Nederlander verdenkt bedrijven en overheid van online meeluisteren’

Een grote meerderheid van de Nederlanders denkt dat de overheid meeleest en meekijkt met hoe we ons online gedragen. Ook bestaat er een sterk wantrouwen tegenover de grote technologiebedrijven als Google, Amazon en Apple. Lees meer

Onderzoek: AVG-compliancy valt nog steeds tegen

Anderhalf jaar na de invoering van de AVG blijkt dat minder dan de helft van de bedrijven helemaal aan de strenge data- en privacywet voldoet. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Talend. Lees meer

CBS onderzoekt risico’s toegang privacygevoelige data

Het CBS laat een onderzoek instellen naar de toenemende risico’s bij het verlenen van toegang tot zijn privacygevoelige data. Lees meer

Googles dataverzameling onder de loep in Brussel

De Europese Commissie start mogelijk een antitrustonderzoek naar de dataverzamelwoede van Google. Een vooronderzoek zou volgens ingewijden inmiddels in gang zijn gezet. Lees meer

Verzekeraar Menzis betaalde boete voor overtreden privacyregels

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft begin dit jaar 50.000 euro bij verzekeraar Menzis ingevorderd omdat het bedrijf niet op tijd aan de privacyregels voldeed. Lees meer

Nuance introduceert beveiliging via stemherkenning

Nuance Communications heeft Gatekeeper aan de Nuance Security Suite toegevoegd. Met Gatekeeper kunnen klanten zich identificeren met hun stem. Lees meer
Advertentie

Personalia

Sjoerd Smorenburg wordt Senior Manager Services Delivery Insight Nederland

smorenburg
Insight Enterprises, toonaangevend IT-adviseur en systemintegrator van intelligente technologische oplossingen, heeft Sjoerd Smorenburg benoemt tot Senior Manager Services Delivery bij Insight Enterprises Nederland.

Johnny Pronk key accountmanager Renewd

johnny_800x800
Renewd heeft Johnny Pronk aangesteld als key accountmanager.

Jean-François Van Boxmeer wordt CEO Vodafone

van boxmeer
Jean-François Van Boxmeer stapt over van Heineken naar Vodafone en volgt alszodanig Gerard Kleisterlee op als bestuursvoorzitter van Vodafone. Kleisterlee legt na bijna tien jaar die functie neer.
Advertentie

Meest Gelezen Berichten

Pharmacy robot prepares IV solutions, reducing costs, errors

When pharmacist Rita K. Jew saw a robot that mixes intravenous drugs at an industry event, she instantly knew she wanted it for her own hospital.

Dienstverleners versus mkb-ondernemers: de kloof kán gedicht worden – This is IT 2019

Op 22 mei organiseerde ChannelConnect voor de tweede keer het evenement This is IT. Tijdens het ochtendprogramma stond de relatie tussen IT-dienstverleners en mkb-bedrijven centraal. “45 Procent van ondernemers is ontevreden over de laatste IT-implementatie.”
plug-ins

Cyberspionagegroep Turla gebruikt nu Gmail-webinterface voor command & control

ESET-onderzoekers hebben een nieuwe versie ontdekt van één van de oudste malwarefamilies die door de Turla-groep wordt beheerd. Turla, ook wel bekend als Snake, is een beruchte cyberspionagegroep die al meer dan tien jaar actief is.