‘Mobility raakt aan alle pijlers van ons bedrijf’

Arthur de Klerck, regional sales manager Zycko Benelux

Value added distributor Zycko noemt zichzelf een ‘niche’ distributeur. Het bedrijf werd vorig jaar met branchegenoot Wick Hill onderdeel van de Nuvias Group waardoor een krachtig bedrijf ontstond met 5.000 professionele resellers in 13 landen. “We leveren producten van ruim 40 vendors in de drie segmenten advanced infrastructure, security en UC&C”, aldus Arthur de Klerck.

Zycko claimt met een breed gamma aan producten en oplossingen van ruim 40 leveranciers een bijzondere positie in de ICT-channel. “We verschillen van de grotere distributeurs die zich vooral richten op gestandaardiseerde volumeproducten,” zegt regional sales manager Arthur de Klerck van Zycko Benelux. “Onze resellers zijn ICT-bedrijven die specifieke uitdagingen bij hun klanten willen oplossen. Voor hen leveren wij de componenten en de technische en commerciële support die ze nodig hebben. Dat doen we voor al onze merken, dus ook op het gebied van mobility. We analyseren de behoeftes en vullen die in met één of meer van onze specifieke merken. Voor commodity- oplossingen moet je niet bij ons zijn.”

Geïntegreerde oplossingen

Zakelijke mobiliteit heeft volgens De Klerck te maken met zaken als enterprise mobile management voor hardware- en infrastructuurbeheer, securitysoftware voor end-to-end beveiliging van dataverkeer en communicatie en met applicaties voor onderling communicatie en samenwerking. Op het gebied van networking leveren we onder meer producten van Brocade, Huawei, Kemp, Riverbed en Talaris. Onze securityleveranciers zijn Arbor, HID, Malwarebytes en WatchGuard. Voor UC&C hebben we onder meer Broadsoft, Lifesize, Polycom en Yealink als leveranciers”, aldus  De Klerck.

Onderscheidende oplossingen

De Klerck zegt dat Zycko wil focussen op meer presence en awareness voor de merken in de Nederlandse markt. Voor een aantal van hen is Zycko al de ‘lokale vestiging’ omdat ze die zelf niet hebben. “Zo snijdt het mes aan twee kanten”, zegt hij. “Wij voorzien onze resellers van onderscheidende oplossingen en de vendors hebben de zekerheid dat ze op niveau worden vertegenwoordigd. Dat doen we behoorlijk succesvol. Neem Malwarebytes als voorbeeld. Sinds we daar drie maanden geleden mee zijn gestart, groeit het aantal leads dat via de website binnenkomt meer dan bemoedigend.”

Transformerende markt

De tijd dat ICT-vraagstukken keurig in gesloten silo’s konden worden opgelost ligt al enige tijd achter ons, stelt De Klerck. “De markt is verticaal, alle disciplines raken aan elkaar en raken steeds nauwer met elkaar verweven”, stelt hij. “Onze rol is om onderlinge samenwerking tussen al die disciplines te bevorderen en die benadering ook over te brengen op de resellers in ons ecosysteem. Neem installatiebedrijven; die begonnen met de aanleg van (IT-)bekabeling, daarna kwamen daar analoge securitycamera’s bij, maar een raakvlak met IT was er niet. Sinds de doorbraak van internet gebruiken steeds meer devices IP. Soms bekabeld vanwege de mogelijkheid van PoE, soms ook draadloos. Ook op het gebied van videosurveillance geldt dat. Sommige bedrijven hadden de omvang en middelen om zich in beide disciplines te bekwamen, maar voor de meeste resellers is samenwerking met een collega- specialist de oplossing. We maken ons  dan ook sterk voor het bevorderen van dit soort samenwerkingen. Voor onszelf maar ook voor onze resellers geldt dat samenwerking op basis van vertrouwen het belangrijkst is voor zakelijk succes.”

‘Voor commodity-oplossingen moet je niet bij ons zijn’

Beheergemak in mobility

mobility
Arthur de Klerck

Maximale beschikbaarheid is één van de belangrijkste vereisten voor de mobiele infrastructuur, vindt De Klerck die verwijst naar de technologische ontwikkelingen op het gebied van software defined networking (SDN). In dat speelveld zijn de oplossingen van Riverbed toonaangevend en alle mondiale spelers maken er gebruik van. Zycko is Riverbed’s grootste partner in Europa. “Wij verzorgen de volledig ondersteuning vanuit een drietal Network Operation Centers en in combinatie met Nuage bieden we een samenhangende SDN-beheeroplossing over meerdere fysieke en cloudnetwerken via één multivendor platform”, legt De Klerck uit. “Daarin kunnen we ook loadbalancing-technologie van KEMP inzetten. Zo zorgen we voor geautomatiseerd bandbreedtebeheer en volledige transparantie door de gehele infrastructuur. Samen met onze storage- en cloudoplossingen bieden we value added resellers zoals Dimension Data, IPknowledge, ProAct, Telindus, PQR, i3 groep en Scholten Awater de volledige stack voor on-premise en mobiele infrastructuuroplossingen.”

Succesformule voor groei

Dat Zycko met haar benadering volgens De Klerck goed zit blijkt in zijn ogen uit de ontwikkeling die het bedrijf heeft doorgemaakt. De Benelux-organisatie startte vier jaar geleden met drie mensen en inmiddels zijn dat er twaalf. De omzet groeit jaarlijks ruim 30 procent en dat is volgens De Klerck te danken aan het kwalitatief hoogwaardige portfolio en de manier waarop medewerkers klanten benaderen. “We gaan daarin verder dan pure productdistributie, maar we helpen onze resellers in de snel veranderende markt ook om zich aan te passen aan de uitdagingen van de digitale transformatie. Zowel intern als bij hun klanten. Binnen het Partner Enablement Program vormen training, certificering, het simuleren van klantcases in ons lab en het bouwen van referentiecases de belangrijkste elementen. Via social events en andere marketinguitingen werven we nieuwe prospects die via de Zycko Hub worden verdeeld onder onze partners. Zo bouwen we gezamenlijk aan lange-termijnrelaties en zakelijk succes. We hebben inmiddels wel bewezen dat differentiatie zijn vruchten afwerpt en partijen die daar wel eens meer van willen weten, nodigen we graag uit voor een kennismakingsgesprek.”

mobility

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in Channel Connect magazine nummer 1-2017]

Lees hier het artikel in PDF