Ruckus Wireless lanceert Ruckus ZoneFlex R710 access point

Ruckus Wireless heeft het Ruckus ZoneFlex R710 AP op de markt gebracht. Het is de eerste ‘Wave 2’ 802.11ac Wi-Fi AP dat multi-gigabit Wi-Fi-prestaties en een ongeëvenaarde capaciteit biedt. De nieuwe AP maakt gelijktijdige verzending van meerdere streams naar verschillende apparaten over dezelfde frequentie mogelijk, het zogeheten multi-user multiple-input/multiple-output (MU-MIMO).

Daardoor kan het access point voor het eerst met meerdere apparaten tegelijkertijd communiceren en kan de opgetelde datadoorvoer oplopen tot ruim twee gigabit per seconde.

“De R710 is echt een buitengewone prestatie in engineering, het is een mijlpaal in onze branche”, zegt Spencer Hinzen, regional sales director Southern Europe bij Ruckus Wireless. “Met al het werk en alle innovatiekracht die we in de R710 hebben gestopt, laten we zien dat we daadwerkelijk wereldwijd marktleider zijn in de topklasse draadloze producten van nu en in de toekomst.”

Het Ruckus ZoneFlex R710 AP ondersteunt maximaal vier spatial streams en 500 afzonderlijke gebruikers (clients). Daarbij is elke ZoneFlex R710 access point uitgerust met de door Ruckus ontwikkelde en gepatenteerde BeamFlex+ adaptieve antennetechnologie. Die haalt de beste prestaties uit de Wave 2 802.11ac technologie door de antennedekking per client en per verzending te optimaliseren. Met de vier dual-band smart antennes kan de ZoneFlex R710 ruim 4.000 unieke antennepatronen creëren per uitzending, waarmee RF-interferentie met maximaal 15 dB kan worden verminderd en ook de co-channel interferentie kan worden verlaagd. De dubbelpolige smart antennes zorgen er ook voor dat de R710 zich automatisch aanpast aan de verplaatsing van mobiele clients, zoals smartphones en tablets. Daardoor verbeteren de uplink-prestaties en is de ontvangst op een ongeëvenaard niveau, zelfs bij zwakke signalen van mobiele clients.

De ZoneFlex R710 heeft ook een ingebouwde USB-poort waarmee Bluetooth Low Energy (BLE) beacons en andere Internet of Things (IoT)-apparaten gekoppeld kunnen worden. Dankzij de Ruckus SPoT location-based services (LBS) en analytics hebben Enterprises en serviceproviders alle mogelijkheden om met ‘rich analytics’ en location-based gebruikersservices een goed rendement te behalen op hun investeringen in openbare Wi-Fi gelegenheden.

Meer informatie: www.ruckuswireless.com