Veeam nieuwe nummer één in Nederlandse markt voor backup-software

Veeam heeft Symantec ingehaald op de Nederlandse zakelijke markt voor backup-software. Ruim twintig procent van bedrijfsvestigingen met meer dan 50 medewerkers maakt gebruik van Veeam als backup leverancier.

Dat blijkt uit de analyse van circa 3.200 gesprekken die Computer Profile voerde met IT-managers van Nederlandse bedrijfsvestigingen over het gebruik van security hard- en software.

backup-software
Nummer twee Symantec is in gebruik bij 17 procent van de bedrijfsvestigingen; dat percentage lag vorig jaar nog op 27, terwijl het aandeel van Veeam op 13 procent uitkwam. De top vijf wordt gecompleteerd door de backup-oplossingen van HPE, Commvault en Microsoft, die bij respectievelijk 9, 8 en 4 procent van de Nederlandse bedrijfsvestingen te vinden zijn.

Binnen de verschillende marktsegmenten bekleedt Veeam telkens de nummer één positie met uitzondering van multinationals: hier heeft HPE de plek overgenomen van Symantec, die het afgelopen jaar op nummer één stond. Van deze locaties geeft ongeveer 14 procent aan dat men een HPE backup-toepassing gebruikt. Wat opvalt is dat binnen multinationals NetApp ook in de top vijf voorkomt. Vanaf 2014 is er sprake van een verzelfstandiging van de backup-software van CA en deze gaat voortaan onder de bedrijfsnaam Arcserve door het leven.