‘Top-5 notebookfabrikanten en top-3 ODM’s verschepen minder producten in juli’

Volgens het Taiwanese DigiTimes Research zagen de A-merk fabrikanten en ODM’s de hoeveelheid verscheepte notebooks dalen omdat de voorraadvorming in het kanaal voor de back-to-school periode eind juni zo goed als afgerond was. De gecombineerde verschepingen van de top-5 merken daalde in juli met 31 procent, die van de top-3 ODM’s met 22 procent.

HP was een uitzondering; het bedrijf realiseerde al sterke verkoopcijfers in zowel de consumenten- als zakelijke markt in het eerste halfjaar van 2017, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De opgaande lijn werd ook in juli voortgezet en het aantal verscheepte notebooks steeg met 33 procent op jaarbasis vergeleken.

Dell passeerde Lenovo voor de tweede keer in 2017 en profiteerde van de groeiende vervangingsmarkt in het enterprise segment. Lenovo verscheepte in juli 15 procent minder units en de vooruitzichten voor de rest van het jaar zijn matig. Het aantal verscheepte notebooks van Asustek Computer daalde eveneens fors vanwege een reorganisatie.

De top-2 Taiwanese ODM’s zagen een stijging van de aantallen in juli. Compal Electronics en Quanta Computer realiseerden een groei van rond 20 procent in vergelijking met vorig jaar door flinke orders van Amerikaanse afnemers. Inventec en Pegatron Technology moesten een daling incasseren.

Bron: Digitimes Research