Kaseya introduceert geavanceerde Remote Monitoring & Management-oplossing VSA 9.5

Kaseya, leverancier van complete IT-beheeroplossingen voor MSP’s en middelgrote bedrijven, heeft VSA 9.5 by Kaseya geïntroduceerd. Deze nieuwe versie van Kaseya’s tweede-generatie Remote Monitoring en Management-oplossing (RMM) biedt verschillende nieuwe mogelijkheden op het gebied van security, diepere integraties, cloudstorage en vereenvoudigd beheer.

De nieuwe versie is mede ontwikkeld op basis van klantfeedback en met extra nadruk op kwaliteit. VSA 9.5 by Kaseya omvat features die zijn gericht op een betere, geconsolideerde gebruikerservaring. Deze verbeteringen onderstrepen de kracht van Kaseya’s IT Complete-suite: het eerste en enige geïntegreerde platform dat speciaal is ontwikkeld voor MSP’s.

De belangrijkste nieuwe features van VSA 9.5:

Uitbreidingen voor de technische gebruiker – Live Connect
– Ondersteuning van native Microsoft PowerShell in Live Connect stelt technische gebruikers in staat om problemen sneller vast te stellen en op te lossen zonder enige onderbreking voor de eindgebruiker. Dat is mogelijk dankzij de remote PowerShell scripting-mogelijkheden van VSA.
– Verbeterd bestandsbeheer waardoor de technische gebruiker verschillende bestanden of volledige directory’s op afstand kan up- of downloaden via een enkele interface. Dat reduceert de tijd en het aantal losse tools die nodig zijn voor dit type acties.

Bredere PSA-integratie met BMS
– Geautomatiseerde deduplicatie van tickets, die losse events op een slimme manier aan het kernprobleem koppelt. Hierdoor heeft de technische gebruiker een compleet en geaggregeerd beeld van een issue.
– Geautomatiseerd afsluiten van tickets nadat een probleem is opgelost. Dit garandeert dat alle businesssystemen gesynchroniseerd zijn voor wat betreft de status van klantissues, en dat SLA’s worden behaald.
– Geautomatiseerd heropenen van tickets, waardoor de technische gebruiker een complete tickethistorie kan inzien. Wanneer een probleem zich dan opnieuw voordoet, kan op deze manier dubbel werk voorkomen worden. De tijd die nodig is om het issue op te lossen, is met de helft terug te dringen.

Geautomatiseerde back-up met Kaseya Cloud Backup (KCB)
– KCB-integratie met Kaseya Policy Management zorgt voor het identificeren van alle devices op een netwerk, toont het type device en past dan automatisch de back-uppolicy’s toe voor het device of de applicaties op het systeem.
– Minder handmatig onderhoud op het gebied van back-up zorgt ervoor dat MSP’s sneller kunnen groeien, omdat technische gebruikers efficiënter en productiever zijn.

Technology Alliance Partnerships Platform
– VSA 9.5 lanceert een nieuw integratieplatform dat partners binnen het ecosysteem voorziet van toegang tot geavanceerde API’s. Die stellen hen in staat om snel integraties te leveren aan klanten.
– Kaseya-klanten profiteren van naadloze integratie met hun voorkeursleverancier in het open VSA-platform dat voorziet in een single pane of glass.
– Leveranciers, zoals Warranty Master, Acronis (Snap Deploy), Carbonite, Customer Thermometer, Webroot en Bitdefender, zijn bijna klaar met nieuwe integraties in VSA 9.5.

Meer informatie: www.kaseya.com/products/vsa