CeBIT 2017: Internet of Things in de spotlights

IoT-gedreven integratie stuwt hele sectoren van de economie in de richting van een nieuw digitaal tijdperk met innovaties als real-time plaatsbepaling in logistiek, machine-to-machine communicatie over landsgrenzen heen, electrische, zelfrijfdende taxi’s en smart buildings,om maar enkele voorbeelden te noemen.

Een recente studie van marktonderzoeksbureau IDS voorspelt dat er in 2020 niet minder dan 30 miljard machines en andere producten met internet verbonden zullen zijn. Tegen die tijd zal het aantal web-connected devices per hoofd van de bevolking alleen in Duitsland al tien zijn, aldus een onderzoek van Cisco.

De kansen voor bedrijven die zo slim zijn om het Internet of Thing te adopteren in hun organisaties zijn legio en lopen uiteen van procesoptimalisatie en toegvoegde waarde voor hun bestaande producten tot het aanboren van nieuwe markten. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat veel bedrijven nog steeds in de oriëntatiefase zitten als het gaat om het bepalen van een IoT strategie. Op dat punt biedt het IoT paviljoen op de CeBIT een uitgebreid en multidisciplinair overzicht van alle mogelijke oplossingen en volop kansen om waardevolle contacten te leggen met potentiële partners en klanten. Het M2M/IoT paviljoen is te vinden in Hal 12.

Hal 12 is ook de plek waar de IoT Expert Conference plaatsvindt, direct aangrenzend aan de beursvloer. Technologie leiders uit CeBIT 2017 Partnerland Japan geven daar acte de présence (evenals in het Japanse paviljoen in Hal 4) met een scala aan IoT oplossingen. Andere exposanten zijn onder andere de M2M Alliance, Soracom, Tesla, Huawei, IBM, Vodafone en Deutsche Telekom.
Meer informatie: www.cebit.de