Infotheek Trusted Solution partner van TransIP

De in Leiden gevestigde webhoster TransIP gaat samenwerken met het eveneens Leidse Infotheek op het gebied van backend-hardware. HPE treedt op als leverancier voor de compute infrastructure solution dat opensoursemanagement-oplossingen ondersteunt.

De combinatie Infotheek en HPE is in de overeenkomst met TransIP geadopteerd als tweede vendor in de Dual Supplier Strategy van TransIP. Naast het verstrekken van hardware levert Infotheek advies met betrekking tot de integratie van de hardware met de Software Defined-systemen van TransIP.
Stephan Derksen, Director Strategy and M&A bij Infotheek Group: “HPE en Infotheek hebben samen opgetrokken in dit project. Voorafgaand aan de levering hebben we in samenwerking met Eric van Willegen, Technical Consultant van Techdata Technology Solutions en Clive Samuels, Enterprise Solutions Architect bij Infotheek , een succesvolle Proof of Concept geïmplementeerd. De levering behelst de complete building block bestaande uit HPE blade-enclosures en blade-servers in combinatie met HPE OneView als beheeroplossing voor de infrastructuur. HPE OneView maakt het mogelijk om vanuit één centraal dashboard meerdere omgeving te managen, monitoren en implementeren. Een ware differentiator voor een selfsupporting-partij als TransIP”.

De behoefte tot risicospreiding was voor TransIP aanleiding om te kijken naar een aanvulling op hun standaardleverancier. Dolf Schimmel, Chief Purchaser bij TransIP: “Als exponentieel groeiende partij met mondiale ambities willen we dat iedereen de vrijheid heeft om altijd en op elk gewenst moment diensten bij ons af te nemen en op te schalen. Vandaar onze Dual Supplier Strategy. Klanten kiezen voor TransIP vanwege de goede reputatie op vlak van support én stabiliteit. Voor dit laatste zijn we bij HPE/Infotheek uitgekomen. Onze techneuten waren enthousiast over de integratiemogelijkheden in onze – doorgaans zelfgeschreven – backendsystemen, waarmee we de continuïteit van onze diensten kunnen blijven waarborgen”.

Meer informatie: www.infotheek.com | www.transip.nl