GTT Communications neemt Interoute over

GTT Communications, een leverancier van grootzakelijke communicatieverbindingen en -diensten, neemt glasvezel-  en platformaanbieder voor cloudgebaseerde netwerkdiensten Interoute over.

Met de overname van het Europees georiënteerde Interoute krijgt de Amerikaanse communicatieleverancier maar liefst 72.000 kilometer aan glasvezelverbindingen, 400 points of presence in 24 grote stedelijke omgevingen en verbindingen tussen 126 steden in 29 landen in handen. Daarnaast verwerft de communicatie-aanbieder door de overname nog eens 15 datacenters, 17 virtuele datacenters en 51 colocaties voor haar cloudconnectiviteitplatform.

Doel GTT Communications

Het Amerikaanse bedrijf neemt Interoute over om haar marktaandeel voor (groot)zakelijke connectiviteit en het leveren van netwerken voor clouddiensten vooral in Europa verder uit te bouwen. Bovendien voegt de leverancier, naar eigen zeggen, op deze manier infrastructuur, edge en hosted diensten toe aan haar al bestaande cloudgebaseerde netwerkdiensten. Voor Interoute  wordt door de Amerikanen 1,9 miljard euro in cash betaald.

Bron: GTT Communications