Eerste ChannelConnect MSP Summit

Dinsdag vond in het hoogste object van Nederland, de zendmast bij Lopik, de eerste ChannelConnect MSP Summit plaats. Wederom was sprake van een gemêleerd gezelschap, dat  reageerde op de vooraf doorgegeven stellingen en vragen. Vragen die tijdens het gesprek opkwamen en op de uitspraken van de anderen tafelgenoten reageren droegen bij aan een echt levendige discussie en zeer opmerkelijke uitspraken.

Een sessie organiseren voor MSPs begint met de definitie. Wat of wie is een MSP? Daarmee is ook de summit van start gegaan. Twee van de acht deelnemers vond zichzelf geen MSP. Toch hoorden zij thuis bij deze sessie, omdat ze samenwerken met, of direct leveren aan, MSPs. Hun aanwezigheid hielp het ecosysteem inzichtelijker te maken. Inhoudelijk goede reacties waren er ook de thema’s concurrentie, trends en uitdagingen. In ChannelConnect nummer 3 zal uitgebreid worden teruggekomen op deze eerste MSP Summit. Nu al is duidelijk dat deze groep een eigen summit meer dan waard is.

Wat ChannelConnect in ieder geval heeft onthouden is dat MSP een containerbegrip is voor bedrijven groot en klein, met een focus op alles van eenpitters tot enterprises. In die situatie werkt het uitzenden van één boodschap door een vendor naar de MSP markt minder goed. De vragen die de MSP krijgt zijn immers zo breed en verschillend dat een one size fits all benadering niet werkt. Sterker nog: ChannelConnect hoorde niet  eerder zo duidelijk dat het zelf vergaren van kennis door in dit geval de MSP een absolute noodzaak is. Enerzijds om de soms gebrekkige informatie van vendoren te kunnen pareren en anderzijds de soms weer zeer precieze klantvraag te kunnen beantwoorden.

ChannelConnect-MSP-Summit-Groepsfoto