CloudLand: Hier liggen MSP-beheerders wakker van

CLOUDLAND INTRODUCEERT BACKUP RADAR IN NEDERLAND

Met de steeds strengere regelgeving en de opkomst van ransomware vragen steeds meer organisaties om een solide back-upsysteem. Managed Service Providers moeten in staat zijn dat te leveren. Maar dan moeten deze back-upsystemen het wel doen. Controle daarop kost tijd en energie. Sinds 2015 biedt Backup Radar daar een oplossing voor.

 

Het is volgens Phil Sansom, Managing Director bij Backup Radar, de grootste kopzorg die MSP’s hebben: hoe betrouwbaar zijn de back-ups? “Het is een groot pijnpunt dat ze dat handmatig moeten controleren”, stelt hij. “Bij sommigen hebben één of twee technici hun handen volledig vol aan het dagelijks controleren of alle back-ups wel gelukt zijn. Want ze weten dat als een back-up mislukt is en de klant erachter komt, dit potentieel ten koste gaat van de samenwerking.”

Op papier is het geen ramp als een back-up mislukt op een dag dat verder alles goed gaat. “Het punt is alleen dat als een back-up één keer mislukt, de kans groot is dat het de volgende dag ook mislukt als je niet ingrijpt.” Wanneer een MSP dat niet door heeft, en het gaat mis, dan zijn de gevolgen niet te overzien.

Bezigheidstherapie

Daar komt bovenop dat deze controle niets toevoegt aan de dienstverlening en dat het saai en niet-uitdagend werk is. “Back-ups controleren is als de film Groundhog Day”, schetst Sansom. “Je hebt het al snel over één tot drie uur per dag voor iets waar je niet veel beter van wordt.” En net als bij ander handwerk is een menselijke fout snel gemaakt. Dat het zoveel tijd kost komt volgens Sansom omdat de meeste dienstverleners met meerdere back-upsystemen werken. “Veeam, Datto, Trend, noem maar op”, zegt hij. “Hoe meer merken een MSP ondersteunt, des te meer werk is de controle.”

Phil Sansom

Door een MSP, voor MSP’s

Backup Radar doet wat de naam suggereert. Het is een multi-tenant-volgsysteem dat de status van back-ups monitort en enkele beheerfuncties bevat. “We integreren nu al tweehonderd back-upleveranciers, en dat aantal groeit elke week”, zegt Sansom. “Je volgt en beheert alles zonder dat je van console naar console springt. Het doet wat op de doos staat.” Dat Backup Radar zo’n lange lijst van oplossingen ondersteunt, kan alleen omdat de leveranciers het nut van de oplossing inzien. “We zetten geen vraagtekens bij hun oplossingen. Die werken gewoon goed. Sterker, vendoren werken graag met ons
samen omdat we de kwaliteit van hun oplossingen laten zien. Maar Backup Radar biedt MSP’s de zekerheid die ze nodig hebben.”

Sansom stipt aan dat de oorsprong van de oplossing echt in de MSP-markt ligt. “De oprichter, Patrick Leonard, werkte zelf bij een MSP en heeft het daar ontwikkeld”, vertelt Sansom, die zelf een achtergrond heeft bij Kaseya. “Hij lag ’s nachts wakker omdat hij niet zeker was dat alle back-ups geslaagd waren. Uiteindelijk bleek dat hij niet de enige is. We hebben alleen maar positieve feedback gekregen.

Nu in Nederland

Sinds kort is de oplossing in Nederland beschikbaar via distributeur Cloudland. “We werken het liefst met kleine, plaatselijke bedrijven die heel kieskeurig zijn in de oplossingen die ze leveren”, zegt Sansom. “Cloudland voldeed daar volledig aan. Ze zagen ons aanbod en waren meteen enthousiast, omdat ze weten waar MSP’s naar zoeken.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2019, nummer 4/5]

Lees het artikel hier in PDF