MeyeMotion Beacon helpt bij bewaken 1,5-metersamenleving

Opnieuw een technologische oplossing voor de 1,5-metersamenleving. MeyeMotion Beacon, ontwikkeld door Elements RTLS Innovators, is een hanger of clip die waarschuwt als mensen te dicht bij elkaar komen. Het bedrijf verwacht interesse bij musea, pretparken, dierentuinen en grote winkels. 

Het apparaatje is gebaseerd op technologie die al langer in gebruik is bij kartbanen. In tegenstelling tot veel andere coronapiepers die nog in ontwikkeling zijn, wordt het apparaat al vijf jaar door Elements RTLS Innovators geleverd. Het systeem kan onderscheid maken tussen gezinnen die wel dicht bij elkaar mogen zijn en andere mensen die afstand moeten houden.

MeyeMotion Beacon is bedoeld voor de culturele- en recreatieve sector. Het werkt als iedereen het apparaatje bij zich draagt. Pretparken, musea, dierentuinen of bioscopen kunnen ze bij de deur uitdelen en daarmee waarborgen dat mensen genoeg afstand houden.

Het systeem houdt bij hoeveel contactmomenten er zijn, zodat mensen zich niet kunnen verschuilen en personeel geen politieagentje hoeft te spelen. “Door deze technologie in te zetten maken we het mogelijk dat mensen weer de leuke dingen in het leven kunnen gaan doen en bieden we tegelijkertijd een oplossing voor social distancing,” zegt directeur Herbert Verheijden van Elements RTLS Innovators.

De MeyeMotion Beacon is klein en tot op 10 centimeter nauwkeurig. Het apparaatje slaat geen persoonsgegevens op en is niet gekoppeld aan een telefoon, waardoor de privacy van mensen automatisch is gewaarborgd. Als mensen de drager op twee meter afstand naderen begint het apparaatje te trillen om zo een waarschuwing af te geven. Komen mensen dichterbij dan anderhalve meter, dan gaat een alarmsignaal af.

Het bedrijf denk dat het apparaatje, dat direct leverbaar is, ook interessant is voor groothandels, distributiecentra, kantoren, banken, bedrijven en supermarkten.