Macaw introduceert kantoorapp voor post-coronatijdperk

IT-bedrijf Macaw introduceert de Desk Planner App. Medewerkers kunnen met de app veilig een bureau vinden, met aandacht voor social distancing en hygiënerichtlijnen. De app is ontwikkeld op het Microsoft Power Platform. 

Macaw wil met de app organisaties helpen op een veilige manier weer naar kantoor te gaan. William van der Pijl, CEO van Macaw, laat weten: “Deze applicatie helpt hen niet alleen gemakkelijk en veilig een bureau te reserveren, maar zorgt er ook voor dat het maximaal aantal toegestane personen binnen een gebouw wordt beheerd. Zo houden gebruikers van de app de RIVM-voorschriften in stand. Samen met Microsoft hopen wij veel organisaties hiermee te kunnen helpen.”

Macaw stelt de Desk Planner App template per direct voor iedereen kosteloos beschikbaar. Daarnaast zal deze template binnenkort beschikbaar zijn via de Microsoft App Source. Jan Brouwer, Business Applications Lead van Microsoft Nederland, zegt over de app: “Organisaties krijgen de juiste handvatten om een verantwoorde werkomgeving te creëren, zodat hun werknemers het werk ook (deels) op de werkvloer weer kunnen hervatten.”

De applicatie moet bijdragen aan bewustwording rondom het virus, de gezondheidsrisico’s en hygiënevoorschriften. Van der Pijl: “Elke organisatie heeft met andere risico’s te maken en elke werkgever zal dus moeten nadenken over welke richtlijnen hij wil handhaven. De Desk Planner App helpt werkgevers hun werknemers te informeren over deze richtlijnen. Bovendien herinnert de app medewerkers aan gezondheidsrisico’s en protocollen, met als doel om elke dag de bewustwording te vergroten.”

Organisaties kunnen met het template zelf aan de slag, maar Macaw kan organisaties ook helpen bij specifieke wensen.