Parking Barometer brengt Europees herstel mobiliteit in kaart

Park Now, bekend van de parkeerapp Parkmobile, introduceert de Parking Barometer. Deze barometer brengt de mobiliteit in Europa in kaart. Het moet signalen van bedrijfsmatig herstel identificeren na de coronacrisis.

De Parking Barometer is gebaseerd op parkeergegevens uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Volgens Park Now zijn digitale mobiliteitsdiensten als eerste in staat om signalen van herstel van het bedrijfsleven na de coronacrisis te identificeren.

Park Now meet gegevens vanaf week 1 en maakt een vergelijking met het eerste kwartaal (week 2 tot en met 10) 2020. De barometer toont alleen parkeertransacties via de eigen apps. Parkeertransacties via parkeerautomaten en andere parkeerapps zijn niet in de data meegenomen.

Naast landelijke percentages toont de barometer ook drie hoogtepunten: de totale groei in Europa, het land met de meeste groei en het land met de minste groei. Opvallend is dat in Nederland de teruggang in mobiliteit minder sterk was dan in omringende landen. Ook is er inmiddels sprake van een licht herstel, al ligt het aantal parkeertransacties nog altijd bijna 40 procent lager dan normaal.

Parking Barometer