Bewegingsmelder van Eaton kan verlichting en verwarming aansturen

Powermanagementbedrijf Eaton komt met een nieuwe toevoeging aan het assortiment huisautomatiseringsproducten. De xComfort universele bewegingsmelder kan verlichting en verwarming aanzetten bij beweging. 

De xComfort universele bewegingsmelder werkt draadloos. De gebruiker kan verlichtings- en verwarmingsfuncties voorprogrammeren. De bewegingsmelder is een aanvulling op de bestaande xComfort-producten. Het nieuwe apparaat kan helpen bij energiebesparing, verbeteren van veiligheid en het toevoegen van comfort.

Eaton geeft als voorbeeld dat de bewegingsmelder de verwarming in economy-stand kan zetten als er een bepaalde periode geen personen in de ruimte zijn geweest. Verlichting kan op dezelfde manier worden geautomatiseerd, inclusief door de gebruiker te definiëren instellingen voor vertraagde uitschakeling of zelfs dimmen.

Automatisch verlichten zorgt voor meer comfort, maar ook voor meer veiligheid. Wanneer de verlichting bij het betreden van een ruimte automatisch wordt ingeschakeld, wordt het risico op letsel als gevolg van het lopen in een donkere ruimte uitgesloten. Het systeem kan ook inbrekers afschrikken door de afwezigheidsmodus te activeren. Bij detectie van beweging gaan alle lampen aan en de jaloezieën open. Zo lijkt het of er iemand thuis is en worden inbrekers afgeschrikt. De gebruiker kan instellen dat hij in zo’n geval een detectiebericht wenst te ontvangen.