Geespace’s IoT satellieten bijna klaar voor OmniCloud lancering

Het Chinese satellietbedrijf Geespace heeft twee Internet of Things (IoT)-satellieten bijna klaar voor lancering. Het bedrijf maakte het bericht bekend op de vijftigste verjaardag van de eerste satellietlancering van China.

Geespace is een dochterbedrijf van Geely, het autobedrijf achter de merken Lotus en Volvo. Na enkele laatste testen zullen de IoT-satellieten in de tweede helft van het jaar worden gelanceerd vanaf de lanceerbasis Jiuquan. De satellieten worden vanaf de basis in een lage baan om de aarde bracht.

De twee satellieten maken onderdeel van OmniCloud, een zogeheten AI (artificiële intelligentie) cloud platform. De satellieten zouden gebruikers kunnen voorzien van een accurate positiebepaling met een nauwkeurigheid van enkele centimeters.

De satellieten zijn onder meer bedoeld voor transport. Dergelijke nauwkeurige positiebepaling kan van onschatbare waarde zijn voor autonoom rijdende auto’s, bijvoorbeeld zelfrijdende taxi’s. OmniCloud is een open platform dat satellietgegevens deelt ten behoeve van allerlei producten en diensten, meldt het bedrijf in een persbericht.