Australische start-up haalt 20 miljoen op voor IoT-satellieten

De Australische start-up Myriota heeft bijna 20 miljoen dollar aan extra financiering opgehaald. Het bedrijf heeft al vier Internet of Things (IoT)-satellieten in bedrijf. In 2022 moeten dat er 25 zijn. 

Myriota levert satellietverbindingen voor IoT. Het bedrijf belooft IoT tegen lage kosten en met een beperkt energieverbruik. De dienst is gericht op industriële toepassingen. Denk aan het monitoren van apparaten of het meten van waardes zoals het grondwaterniveau.

Het extra geld is afkomstig van onder meer Boeing, Singtel Innov8 en de voormalige Australische premier Malcolm Turnbull. Myriota haalde eerder al miljoenen op. In totaal heeft het bedrijf tot nu toe 37 miljoen dollar opgehaald, schrijft TechCrunch.

Het kantoor staat in Adelaide. Daar werd eigen IoT-technologie ontwikkeld die beter zou zijn dan concurrerende technologieën. Dat geldt name voor batterijverbruik, beveiliging, schaalbaarheid en kosten.

Met het nieuw aangetrokken geld wil Myriota meer werknemers in dienst nemen en de vleugels internationaal uitslaan. Verder zal het bedrijf de dienst verder verbeteren. Zo werkt het bedrijf aan realtime verslaglegging voor geleverde diensten.

Onlangs nam Myriota de Canadese branchegenoot exactEarth over. Dit bedrijf had vier satellieten en zes grondstations in Canada, de VS, Noorwegen, Panama en Antarctica. Uiteindelijk wil Myriota 50 IoT-satellieten in bedrijf hebben.