PSV introduceert Google Assistent-applicatie

Steeds meer bedrijven en organisaties introduceren spraakondersteuning voor Google Home en Google Assistent. Dat geldt nu ook voor PSV. De voetbalclub introduceert de Google Assistent-applicatie. Volgens de club haalt het de stadionbeleving in huis nu iedereen wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven. 

PSV is naar eigen zeggen de eerste club in Nederland en in Europa een van de weinigen met een dergelijke dienst. De dienst is ontwikkeld door Froteu.

Het werkt door tegen Google Home of Google Assistent te zeggen: ‘Ok Google, praat met PSV’. Vervolgens kan de gebruiker het clublied, stadiongeluiden met zingende fans of het laatste PSV-nieuws horen. Ook is het mogelijk om een PSV-quiz te spelen. Verder zijn er quizvragen waarbij geluidsfragmenten worden gekoppeld aan memorabele momenten uit de historie van PSV.

Froteu ontwikkelt zogeheten ‘conversational services’ voor sport- en zorgorganisaties. Doel is het vergroten van engagement, vermaak en het ondersteunen van klantenservices.