CyberArk Alero geeft vanaf nu ook thuiswerkers toegang tot bedrijfssysteem

CyberArk Alero, een platform waarmee externe partijen beveiligde toegang krijgen tot bedrijfssystemen, is uitgebreid. Daardoor kunnen nu ook flexwerkers via biometrische dubbele authenticatie toegang krijgen. 

Alero is een SaaS-platform voor medewerkers die buiten het kantoor in staat moeten zijn om toegang te krijgen tot cruciale systemen. CyberArk haalt onderzoek van Forrester aan waaruit blijkt dat 88 procent van de bedrijven medewerkers willen voorzien van goede verbindingen van buitenaf. Daarmee kunnen ze de productie gaande houden, een onderwerp dat de laatste weken uiteraard alleen maar belangrijker is geworden.

Afgelopen jaren is werken op afstand met ruim 44 procent toegenomen. Het vereist wel voorzorgsmaatregelen. Veel bedrijven hebben niet de juiste technologie, infrastructuur of capaciteit om de risico’s effectief te beheren, merkt CyberArk op. Met Alero bood het bedrijf in eerste instantie veilige toegang aan externe partijen zoals leveranciers en partners. Nu is dat uitgebreid naar medewerkers op afstand.

Er is sprake van zero trust access, biometrische authenticatie en just-in-time provisioning zonder gebruik van een VPN, agent of wachtwoorden. Volgens CyberArk is er geen noodzaak om te investeren in aanvullende infrastructuur of hardware. Het biedt rolgebaseerde toegang tot cruciale systemen.