Ring introduceert videodeurbel op batterij met pre-roll opnames

Ring introduceert twee nieuwe videodeurbellen, de Video Doorbell 3 en de Video Doorbell 3 Plus. Ring heeft daarbij een primeur: voor het eerst levert het bedrijf een videodeurbel op batterijen die beschikt over een pre-roll opnamefunctie. 

Deze pre-roll-technologie neemt al vier seconden beeld op voordat er beweging wordt gesignaleerd. Pre-roll, alleen beschikbaar op de nieuwe Video Doorbell 3 Plus, laat gebruikers zien wat de aanleiding was voor de bewegingsmelding. Een Pre-Roll-functie was al wel beschikbaar op bedrade toestellen, maar volgens Ring was er veel vraag naar onder bezitters van een videodeurbel op batterijen.

De twee nieuwe videodeurbellen beschikken over een instelbare bewegingszone. Binnen een afstand van 1,5 tot 4,5 meter van de voordeur worden bewegingen gedetecteerd. Ten opzichte van de voorgangers is de wifi-verbinding verbeterd (dual band 2.4 GHz/5 GHz).

De Doorbell 3 Plus kan overweg met Amazon Alexa waardoor gebruikers opdrachten kunnen geven, bijvoorbeeld: ‘Alexa, show me the front door’. Als de gebruiker wil praten met de persoon die aanbelt volstaat de opdracht ‘Alexa, answer the front door’. Het is verder mogelijk om de deurbel te koppelen aan geschikte camera’s van Ring.

Ring komt binnenkort ook met nieuwe versies van de Ring Chime en de Chime Pro voor gebruikers die de Ring-meldingen in hun hele woning willen horen. Chime Pro beschikt over een ingebouwd nachtlampje en een wifi-extender om de wifi-verbinding van de Ring-deurbellen en -camera’s te verbeteren. Beide nieuwe Chimes werken op alle deurbellen en camera’s van Ring en geven realtime geluidsmeldingen zodra een Ring-device beweging waarneemt of wanneer iemand op de bel drukt.

Ring zegt de privacy van gebruikers en passanten te waarborgen. Zo hebben beide nieuwe deurbellen Privacy Zones waarmee gebruikers delen van het gezichtsveld van de camera kunnen blokkeren. Net als bij andere deurbellen en camera’s van Ring beschikken de nieuwe deurbellen over een knop waarmee gebruikers de beeld- of geluidsopname kunnen uitzetten.

De Video Doorbell 3 is vanaf 28 april 2020 in Nederland verkrijgbaar voor € 199. De Video Doorbell 3 Plus zal later beschikbaar zijn voor € 229. De Chime en Chime Pro zijn vanaf volgende maand in Nederland verkrijgbaar voor respectievelijk € 35 en € 59.