Agenten krijgen de beschikking over realtime data

De Nationale Politie gaat in samenwerking met Cumulus Networks en Dell technologie ontwikkelen om agenten te voorzien van realtime data. Het gaat om een opensourceproject waarmee agenten op straat effectiever zouden kunnen opereren. 

In een persbericht van Cumulus laat de Nationale Politie weten dat het ernaar streeft een datagestuurde organisatie te worden. Door agenten te voorzien van realtime informatie moeten zij beter in staat zijn om criminaliteit te bestrijden.

De technologie van Cumulus Networks is eerst getest in een virtuele omgeving. De resultaten zijn goed ontvangen door de politie. De technologie van Cumulus is op honderd netwerkswitches van Dell geïnstalleerd. De politie verwacht de technologie in de toekomst te combineren met kunstmatige intelligentie en machine learning om agenten nog beter te ondersteunen.