D-Link gebruikt kunstmatige intelligentie voor bewegingsdetectie in camera’s

D-Link heeft twee nieuwe mydlink-camera’s aangekondigd voor smarthomes. Ze zijn bedoeld om binnenruimtes te bewaken. De camera’s gebruiken kunstmatige intelligentie voor een betere bewegingsdetectie. 

De nieuwe Smart Full HD Wi-Fi Camera (DCS-8325LH) heeft naast bewegingsdetectie ook nachtzicht. Het apparaat heeft veel instelmogelijkheden. Zo kan de gebruiker kiezen wat de camera vastlegt en wanneer er wordt gewaarschuwd. D-Link belooft dat de camera honden kan negeren, alleen als er een inbreker binnensluipt klinkt er een waarschuwing.

Verder kunnen gebruikers gebieden definiëren, zodat er alleen alarm is als er bijvoorbeeld in de huiskamer beweging is. Door het gebruik van een groothoeklens van 151 graden is er meer van de kamer te zien dan bij vorige camera’s. De camera beschikt verder over een 1080p resolutie, microSD kaartsleuf voor lokaal opnemen, tweeweg-audio en de nieuwste WPA3 Wi-Fi beveiliging.

D-Link heeft ook de nieuwe Mini Full HD-Wi-Fi camera (DCS-8000LHV2) gepresenteerd. Dit model is een update van de bestverkopende DCS-8000LH camera. De camera is even groot als de vorige, maar neemt nu op in 1080p. Ook is de nieuwste WPA3 Wi-Fi beveiliging aan boord en biedt het apparaat geavanceerde bewegingsdetectie.

Beide camera’s werken samen met de mydlink app. Dankzij de gratis mydlink cloud recording kunnen gebruikers beelden 24 uur lang opslaan. Er is ook een betaalde opslagdienst. In dat geval blijven opnames 30 dagen bewaard.

Verder is er Rich Rich Notifications die een pushmelding met snapshot naar het mobiele apparaat stuurt zodra een camera activiteit detecteert. Gebruikers kunnen dan onmiddellijk reageren met de optie Live View of met een klik bellen naar een of twee vooraf toegewezen contacten. Hiervoor hoeft niet eerst in de app te worden ingelogd.

De camera’s kunnen samenwerken met andere mydlink apparaten, zoals smartplugs en sensoren. Ze zijn daarnaast verder compatibel met IFTTT, Amazon Alexa en Google Assistant. Hierdoor zijn ze handsfree met spraak te bedienen. Beide camera’s voldoen ook aan ONVIF Profile S. Dit biedt gebruikers extra flexibiliteit bij de integratie met compatibele netwerkvideorecorders (NVR’s) en videobeheersystemen (VMS).