Ericsson produceert eerste base stations in Amerikaanse 5G-smart factory

De nieuwe ‘slimme fabriek’ van Ericsson in Texas heeft haar eerste 5G-basisstation geproduceerd. Het gaat naar eigen zeggen om een van de meest geavanceerde productiefaciliteiten in de industrie. Later dit jaar zal de fabriek volledig operationeel zijn. 

Het eerste product dat uit de fabriek rolt is de zogeheten millimeter-wave Street Macro-oplossing. Het vormt de sleutel tot het 5G-portfolio van Ericsson in Noord-Amerika. Alle radiocomponenten zijn ondergebracht in één lichtgewicht behuizing, waardoor serviceproviders een snelle groei van de 5G-dekking in complexe stadsomgevingen kunnen realiseren.

Bijzonder is dat de Street Macro-oplossing door Ericsson zelf wordt gebruikt in de zojuist geopende fabriek om de productie-efficiëntie te verbeteren. Het is de bedoeling dat de fabriek fungeert als een volledig geautomatiseerde, duurzame 5G-smart factory. Dankzij de 5G-connectiviteit kan de fabriek flexibel produceren.

Er wordt gebruikt gemaakt van moderne industriële oplossingen zoals geautomatiseerde magazijnen, gekoppelde logistiek, geautomatiseerde assemblage, verpakking, productbehandeling en autonome wagentjes. Ericsson zal in eerste instantie ongeveer 100 mensen in dienst hebben in de fabriek.

De nieuwe Amerikaanse 5G-smart factory is een aanvulling op de wereldwijde fabrieken van Ericsson. Het bedrijf wil dicht bij de klanten werken. Er zijn productiefaciliteiten in zowel Amerika, Europa als Azië. Zo verwacht Ericsson beter te kunnen voldoen aan de wensen van klanten.