Samsung kondigt secure element-oplossing aan voor mobiele apparaten

Samsung introduceert een nieuwe chip die zorgt voor beveiliging van gegevens op mobiele en Internet of Things-apparaten. De chip beschermt tegen mogelijk aanvallen zoals reverse engineering, power glitches en man in the middle attacks. 

De nieuwe secure element-oplossing is gecertificeerd volgens Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 5+. Het gaat om een beveiligingschip (S3K250AF) in combinatie met geoptimaliseerde software. Dit garandeert volgens Samsung volledige bescherming van privédata op geïsoleerde dataopslag.

Slimme, mobiele apparaten verwerken steeds meer persoonlijke informatie. Denk aan e-mails of online betalingen. Ze kunnen ook traditionele huissleutels of papieren vliegtickets vervangen. Een goede beveiliging is dan ook essentieel. Samsung omschrijft de nieuwe chip als een sabotagebestendige kluis die gevoelige en versleutelde data zoals pincodes, wachtwoorden en zelfs cryptocurrency-accreditatie veilig bewaart. Dit gebeurt volledig buiten de gebruikelijke mobiele opslag zoals embedded Universal Flash Storage (eUFS) om.

De SE draait op de S3K250AF-beveiligingschip en omvat een microcontroller, bescherming op hardware-niveau en een veilig OS. De oplossing biedt beveiliging op hoog niveau in mobiele apparaten, zoals blijkt uit de CC EAL 5+-certificatie voor de hardware. Dit is het hoogste niveau dat is toegekend aan een mobiel component.

Huidige smartphones en tablets zijn al sterk beveiligd tegen inbreuk en sabotage. De nieuwe chip biedt een extra laag aan tegenmaatregelen. Ze beschermen tegen mogelijke aanvallen zoals reverse engineering, power glitches en man in the middle attacks. Dit maakt het extreem moeilijk voor onbevoegden om toegang te krijgen tot vertrouwelijke data of deze zelfs te kopiëren. Bovendien beheert de SE-oplossing mislukte pogingen en voorkomt het herhalingsaanvallen door alleen het laatste authenticatieverzoek als geldig te accepteren.

De nieuwe SE-oplossing van Samsung is al in massaproductie en wordt gebruikt in de onlangs geïntroduceerde Galaxy S20-serie smartphones.