Ruim 60 procent wantrouwt privacy in smarthomes

Van alle Nederlanders verwacht 61 procent dat slimme apparaten in huis een inbreuk vormen op de privacy. Dat blijkt uit onderzoek onder 1047 Nederlanders. Bijna de helft wil daarom geen slimme technologie in huis hebben.

Vooral vrouwen vrezen voor hun privacy als het gaat om smart-homesystemen: 63 procent denkt dat de technologie ten koste gaat van hun privacy. Bij mannen is dat 58 procent, blijkt uit het onderzoek dat werd uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van Offerteadviseur. Het onderzoek werd uitgevoerd onder een representatieve groep voor Nederland.

De uitkomsten tonen aan dat 52 procent nog onvoldoende kennis heeft om zijn of haar huis smart te maken. Bovendien denkt driekwart dat smart-toepassingen meer kosten dan ze opleveren. Ondanks de kritische houding overweegt 35 procent van de Nederlanders hun huis slim te maken. Mannen zijn enthousiaster dan vrouwen over smarthomes: 45 procent tegenover 25 procent staat open voor slimme applicaties. Offerteadviseur verwacht dat de belangstelling  toeneemt als de bekendheid met smart-homemogelijkheden groter wordt.

smart home onderzoek