bGrid levert smartbuilding backbone in Le Doublon-torens in Parijs

De Nederlandse specialist in smartbuilding-technologie bGrid gaat ook de tweede toren van het Le Doublon-project in Parijs voorzien van de backbone. Eerder verzorgde bGrid al de backbone voor de eerste toren. 

Dankzij de technologie krijgen eigenaren, beheerders en eindgebruikers inzicht in het gebruik van verschillende ruimtes en werkplekken. Ook het beheer van onder meer de luchtkwaliteit, temperatuur en licht is mogelijk met het systeem.

De twee kantoorgebouwen in het westen van Parijs zijn in 2016 aangekocht door investeringsbedrijf EQT Real Estate. Ze waren hard toe aan een opknapbeurt en worden dan ook grondig gerenoveerd. Doel is de kwaliteit sterk te verbeteren en ze ‘futureproof’ te maken. Er komen sensoren die zorgen voor realtime inzicht in gebruik. Daardoor kan het gebouwonderhoud geoptimaliseerd worden. De twee torens zullen hiermee de eerste gerenoveerde smart buildings van Frankrijk zijn.

Voor bGrid is er sprake van een primeur. Het gaat om het eerste project waarbij een installateur het bGrid-systeem zelf in bedrijf gaat stellen. bGrid biedt hiervoor de tools en software en ondersteunt installateur SDEL op afstand. De bGrid-sensoren worden aangepast aan en geïntegreerd in het architectonisch ontwerp.

De gebruiksgegevens zijn beschikbaar in een dashboard voor beheerders. Door apps van derden aan de gegevens te koppelen, kunnen gebruikers van het gebouw onder meer gemakkelijk vrije werkplekken vinden of een ruimte vinden met hun comfort- en gezondheidsvoorkeuren. Daarnaast zijn er nog vele andere apps waar de software van bGrid aan gekoppeld kan worden.