Henk Don bij de ACM opgevolgd door Manon Leijten

Henk Don is per 1 februari vertrokken als bestuurslid van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder had dit in augustus vorig jaar al bekend gemaakt maar nu is het dan zo ver. Don wordt op 2 maart opgevolgd door Manon Leijten. Het ACM-bestuur bestaat dan verder uit Cateautje Hijmans van den Bergh en Martijn Snoep.

Henk Don werkt al ruim tien jaar voor de toezichthouder. Per 1 oktober 2009 werd hij benoemd tot bestuurslid bij de NMa en per 1 april 2013 bij de ACM. Don vindt het werk bij de ACM nog steeds fascinerend. “Maar je moet vertrekken voordat dat anders wordt.”

Manon Leijten

Manon Leijten, per 2 maart bestuurslid ACM

Manon Leijten is in november vorig jaar door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd als opvolger in het bestuur van de ACM. Ze werkte de afgelopen 6,5 jaar als secretaris-generaal bij het ministerie van Financiën. Van 2011 tot 2013 was zij directeur-generaal Algemene Bestuursdienst bij het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. Van 2008 tot 2011 was zij directeur Financieel Economische Zaken bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Leijten studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Bestuursvoorzitter Martijn Snoep van de ACM is uiteraard blij met de komst van Leijten. “Ze heeft grote politiek-bestuurlijke ervaring en beleidseconomische expertise. Ook brengt ze de nodige ervaring met het werk van markttoezichthouders mee vanuit haar functie als secretaris-generaal van Financiën en haar contacten met AFM en DNB.”

Bron: ACM

Bron: ACM