Insight Partners neemt IoT-beveiliger Armis over

Investeringsmaatschappij Insight Partners heeft niet alleen de overname van Veeam bekendgemaakt, ook kondigde het deze week de acquisitie aan van IoT-beveiligingsbedrijf Armis.

Voor de overname wordt 1,1 miljard dollar betaald (omgerekend ongeveer 1 miljard euro). Armis omschrijft zichzelf als marktleider in de IoT-beveiliging voor grote ondernemingen.

Insight is een van de grootste software-investeringsmaatschappij van dit moment, verklaart Armis-CEO Yevgeny Dibrov. “Dankzij de uitgebreide kennis van hun vakgebied, begrijpen ze echt welke uitdagingen er spelen op het gebied van enterprise IoT-beveiliging. Die uitdagingen proberen wij op te lossen.”

Met de overname door Insight heeft Armis naar eigen zeggen het beste van twee werelden: de eigen onafhankelijkheid plus de operationele ondersteuning (van Insight, red.) die beide belangrijk zijn bij het maken van de juiste beslissingen om door te groeien.

Armis is in 2015 opgericht door Yevgeny Dibrov (de huidige CEO) en Nadir Izrael (CTO). Zij blijven aan het roer van Armis dat zelfstandig zal blijven opereren. De overname moet nog goedkeuring krijgen van de autoriteiten en zal vermoedelijk volgende maande kunnen worden afgerond.