Xiaomi investeert bijna 6,5 miljard euro in 5G, AI en IoT

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi investeert komende vijf jaar 6,4 miljard euro in opkomende technologieën zoals 5G, kunstmatige intelligentie en Internet of Things (IoT). Dat laat CEO Lei Jun weten via het sociale-mediakanaal van het bedrijf. 

Lei Jun wil dat Xiaomi de absolute koploper is op het gebied van kunstmatige intelligentie en IoT, door hem omschreven als AIoT. Nadere details over de investeringen zijn niet bekend gemaakt, schrijft Reuters. Het bedrijf maakte eerder bekend 1,2 miljard euro te investeren in AIoT gedurende tien jaar. Dat bedrag is nu dus verhoogd.

Xiaomi begon ooit als fabrikant voor betaalbare smartphones, maar ontpopte zich al snel als technologisch vernieuwer met onder meer smart-tv’s en slimme rijstkokers. Het bedrijf is op de Chinese thuismarkt verwikkeld in een zware concurrentieslag met Huawei. Xiaomi kondigde in oktober aan nog in 2020 met meer dan tien 5G-toestellen op de markt te komen.