Samsung laat kleine huisrobot zien tijdens CES 2020

Samsung heeft tijdens een keynote op CES 2020 laten zien hoe robottechnologie zich in de toekomst kan mengen in het dagelijks leven. Het bedrijf toonde onder meer Ballie, een computergestuurd balletje dat een centrale rol kan spelen in een slim huis. 

Volgens Samsung gaan we toe naar de ‘Age of Experience’, waarbij hardware en software inspelen op het dagelijks leven. Centrale technologieën daarbij zijn robotica, kunstmatige intelligentie, 5G en edge computing.

Ballie is een kleine huisrobot met camera die gebruikers volgt en in verbinding staat met apparaten in huis. Ballie kan de televisie aanzetten, de eigenaar ‘s ochtends begroeten, filmpjes doorsturen als de eigenaar niet thuis is en zelfs rommel opruimen als bijvoorbeeld de hond iets omver gooit. Met Ballie wil Samsung een blik in de toekomst werpen. Het is niet duidelijk of het apparaat echt op de markt komt en wat het zou moeten kosten.

Samsung toonde ook een bril voor augmented reality (AR). Tijdens een demonstratie toonde een model hoe via de bril een virtuele assistent werd geprojecteerd die fitnessaanwijzingen gaf.  Het model gebruikte een exoskelet (vorig jaar al door Samsung getoond op CES 2019) dat onder meer de positie kan bijsturen tijdens oefeningen.

De volledige keynote is hier te zien. Een samenvatting staat hier.