IoT-technologie moet werk van glazenwassers verlichten

Internet of Things (IoT)-technologie moet het werk van glazenwassers minder belastend maken. Schoonmaakbedrijf De Ridder Cleaners heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld, meldt Clean Totaal. 

Het nieuwsmedium voor de schoonmaakbranche merkt op dat veel glazenwassers hun pensioen niet gezond halen. Dit heeft deels te maken met de zwaarte van het werk, maar ook met overschrijding van de afgesproken werktijden.

Fred de Ridder van De Ridder Cleaners vertelt aan Clean Totaal dat hij een IoT-systeem heeft ontwikkeld dat in de gaten houdt hoe lang een glazenwasser werkt en hoeveel meters hij maakt. Het systeem is gericht op glazenwassers die werken met telescoopbewassing. Het systeem brengt de fysieke belasting in kaart tijdens het werk.

De technologie komt ook van pas bij het administreren van projecten. Er kan een lijst worden opgevraagd van gereinigde gebouwen gedurende een bepaalde periode. Dankzij een mobiele applicatie zijn alle geregistreerde gegevens eenvoudig beschikbaar. De Ridder Cleaners heeft een eerste prototype van de IoT-oplossing in gebruik.