Oppo investereert miljarden in smart devices

Oppo heeft een aantal nieuwe smart devices aangekondigd. Het gaat om onder meer om horloges, koptelefoons, en AR-brillen. Ook komt het bedrijf met nieuwe technologieën waaronder Flash Charging. 

De aankondiging vond plaats tijdens OPPO INNO DAY 2019 waar Oppo-oprichter Tony Chen aanwezig was om te praten over de toekomst van technologie. Hij vertelde dat zijn bedrijf komende drie jaar een ontwikkelbudget van 7 miljard dollar heeft voor onderzoek naar hardware, software, 5G, 6G, AI, AR en andere nieuwe technologieën.

Een belangrijk deel van het budget zal gaan naar 5G. Het gaat daarbij niet alleen om 5G-telefoons, maar ook om een smart ecosysteem dat werkt met 5G. De smartphone zal als toegangssleutel dienen voor dit ecosysteem. Oppo zegt verder geld te steken in het verbeteren van het dienstenaanbod.

De focus van Oppo ligt op vijf deelgebieden: apparatuur, data, informatica, services en scenario’s. Concreet komt het bedrijf met smartwatches, slimme draadloze koptelefoons en andere 5G-consumentenapparatuur. Tijdens het evenement werd ook een nieuw systeem voor draadloos opladen getoond: Oppo 30 Watt VOOC Flash Charge.

Samen met Oppo bracht onderzoeksbureau IHS Markit een whitepaper uit met de titel: ‘Intelligent Connectivity: Unleashing Opportunities with the Power of 5G, AI and Cloud.’ De whitepaper illustreert trends en vooruitzichten van de industrie in het 5G-tijdperk. Het biedt suggesties en richtlijnen voor de ontwikkeling van een intelligent en geconvergeerd ecosysteem.