Innovendo komt met smart vendingmachine die werkt met smartphones

Het Nederlandse bedrijf Innovendo introduceert een slimme vendingmachine die met een smartphone is te bedienen. De gebruiker bekijkt het assortiment via de telefoon, selecteert een product en rekent direct af.

De nieuwe, compacte machine is vanaf januari verkrijgbaar en kan gevuld worden met al dan niet gezonde tussendoortjes. Het apparaat, met de naam Selecta de Junea, houdt zelf bij welke producten populair zijn en zorgt automatisch voor aanvulling van het aanbod. De Junea werd ontwikkeld door Innovendo. De operationele service wordt verzorgd door de Europese vending- en koffiespecialist Selecta.

Junea vendingmachineGebruikers kunnen met een app de QR-code op het apparaat scannen. Hiermee krijgen ze toegang tot het assortiment en kunnen ze een product uitzoeken. De aankoop verloopt via iDeal. Het is ook mogelijk om een creditcard- of PayPal-account te koppelen. Volgens de makers is het kleine apparaat voor veel bedrijven geschikt, of er nu 10 of 100 medewerkers zijn. Doordat de bevoorrading automatisch gaat, is het apparaat altijd gevuld. De nieuwe voorraad wordt verstuurd naar het bedrijf, waarna medewerkers zelf de snacks in de machine kunnen doen.

Selecta levert op dit moment vooral koffie aan de zakelijke markt. Het bedrijf ziet de Junea daar als aanvulling op. Selecta is exclusief verantwoordelijk voor verkoop, levering en het onderhoud van de Junea.