Triodos gebruikt Office App voor slimme functies in nieuw kantoor

Triodos heeft een nieuw kantoor in Driebergen-Rijsenburg betrokken. Zoals van de bank verwacht mag worden gaat het om een energieneutraal kantoor. Bovendien zijn er veel slimme functies dankzij Office App. 

Het kantoor werd op 25 november in gebruik genomen. Dankzij warmte- en koudeopslag en het gebruik van zonnepanelen op het dak van parkeerterrein is het gebouw energieneutraal. De zonne-energie wordt ook gebruikt om elektrische auto’s op te laden.

Triodos gebruikt verder de software van Office App zodat de ruim 500 medewerkers gebruik kunnen maken van de slimme mogelijkheden in het gebouw. Zo hebben medewerkers geen vaste werkplekken, maar kunnen zij een flexplek vinden via de Office App floor planning. Met behulp van wifi sensoren maakt de app inzichtelijk welke delen van het kantoorpand druk of rustig zijn. Hetzelfde principe gaat op voor de vergaderruimtes die eenvoudig te reserveren zijn via het digitale platform. Daarnaast geeft de app inzicht in temperatuur- en CO2-niveaus van de verschillende ruimtes.

De app maakt inzichtelijk hoe medewerkers zelf kunnen bijdragen aan en werken met de duurzame initiatieven die in het gebouw zijn opgezet. Bianca de Wit, Environmental Manager van Triodos, laat weten: ‘Met Office App hebben we een mooi platform om op een leuke en laagdrempelige manier een stukje inspiratie en interactie te creëren over de mogelijkheden voor een duurzame(re) werk- en levensstijl. Office App kan een mooie rol spelen in het bereiken van de medewerkers, los van de wat formele kanalen.’