Nespresso doet pilot in Nederland met Google Assistant

Nespresso werkt exclusief samen met Google Assistant om koffieliefhebbers te informeren over verschillende aspecten van koffie. Het gaat om een pilot waarmee Nespresso wil bepalen of het de dienst wereldwijd wil uitrollen. 

De audio-assistent van Nespresso kan via de Google Assistant-app of via Google Home worden geraadpleegd. De assistent geeft advies over het maken van verschillende koffievariaties en vertelt over de herkomst van de koffie. Het advies komt tot stand door een kort aantal vragen te stellen aan de Google Assistant. Verder begeleidt de app consumenten bij het maken van verschillende soorten koffie, bijvoorbeeld een goede cappuccino.

Als consumenten door hun koffievoorraad heen zijn dan vinden consumenten via de audio-assistent de dichtstbijzijnde Nespresso boutiques en recyclepunten. Nederland is het eerste land ter wereld waar Nespresso deze adviestool heeft ontwikkeld in samenwerking met Google. Nespresso laat weten dat de dienst per direct beschikbaar is.